Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA ile yine Raptor sınıfı botları vurdu!

Rus Donanmasına ait en az 5 Raptor sınıfı bot Ukraynalı birimlerce hedef alınmış oldu. Bunlardan 4 tanesi TB2’ler tarafından hedef alındı.

Ukrayna Ordusu, Romanya yakınlarındaki Yılan Adası açıklarında bulunan en az 2 adet Raptor tipi, Rus yapımı devriye botunu vurduğuna dair yeni görüntüleri paylaştı. Yine aynı bölgede 2 adet Raptor tipi bot, Bayraktar TB2 SİHA’lar tarafından hedef alınmıştı. Son saldırıya ilişkin görüntülerde botlardan biri hareket halinde, diğeri ise sabit haldeyken isabet alıyor. Bu saldırıyla birlikte Rusya donanmasına ait en az 5 Raptor sınıfı bot Ukraynalı birimlerce hedef alınmış oldu.

Raptor sınıfı botun TB2 tarafından hedef alınış anıYılan adası Rusya’nın kontrolüne geçmişti

Rus Donanması tarafından Zmiinyi (Yılan) Adası’ndaki Ukrayna askerlerine telsiz üzerinden teslim olun çağrısı yapılmıştı. Rus askerleri tarafından yapılan çağrıda Ukraynalı askerlere; tecritte oldukları ve hayatta kalabilmek için silahlarını bırakmalarını ve her türlü aktif eylemi durdurmaları söylenmişti. Ukrayna İçişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada:

Yılan Adası’nın, deniz silahları ve savaş uçakları tarafından bombalamasının ardından altyapısı tahrip edildi. Ayrıca Silahlı Kuvvetler askerleri ile iskelet üzerinde bulunan sınır muhafızları ile olan bağlantı da kopmuştu. Edinilen bilgilere göre Yılan Adası ele geçirildi. 

Düşmanın bugün defalarca teslim olma talepleriyle adadaki Ukraynalı savunucuları korkutmak için defalarca boş yere denedi. Sınır muhafızları ve Silahlı Kuvvetler cesurca savundu.

Unutulmamalıdır ki Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı, ülkemize sinsice saldıran düşmanı durdurmak için Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve Ulusal Muhafızlar ile aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.

Yılan Adası veya Serpent Adası, Karadeniz’de Tuna Deltası açıklarında bulunan bir adadır. Ada 2004-2009 yılları arasında Romanya ve Ukrayna arasındaki sınır anlaşmazlığının bir parçasıydı. Yılan Adası çevresinde kıta sahanlığının toprak sınırları 2009 yılında Uluslararası Adalet Divanı tarafından tarif edilmiştir. Adada yaklaşık 100 kişi yaşamaktaydı. Bu bağlamda yaşayan nüfusun çoğunlukla teknik personelin ve Ukrayna Sınır Muhafızlarının olduğu ifade edilmekteydi.  Romanya ve Ukrayna arasındaki anlaşmazlık sonrası ada silahsızlandırılmıştı.

2 adet Raptor sınıfı devriye botuRaptor sınıfı devriye botları

Proje 03160 kodu ile Rusya’nın Leningrad kentinde bulunan Open JSC Pella Tersanesi tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir. Bot, görev konsepti olarak devriye gezme, arama-kurtarma, sabotaj ve terörle mücadele gibi çok çeşitli görevlerde kullanabilecek şekilde tasarlanmıştır. 20 kişilik mürettebat taşıyabilecek kapasitede olan bot 17 metre uzunluğa ve 4 metre genişliğe sahiptir. Bu bağlamda bot, 20 knot hıza ulaşabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA ile yine Raptor sınıfı botları vurdu! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum