Eitan ZPT’lerin gövdesini Oshkosh Defense üretecek

İsrail Savunma Bakanlığı, Eitan Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) aracının gövde üretimi için Oshkosh Defense şirketinin seçildiğini açıkladı

İsrail Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Eitan Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) araçlarının gövde üretimi için ABD merkezli savunma sanayii şirketi Oshkosh Defense ile anlaşmaya vardı. İsrail Savunma Bakanlığı Tedarik Heyeti ile Oshkosh Defense şirketi ile yapılan anlaşmanın yaklaşık 100 milyon doları aştığı açıklandı. Anlaşmanın Amerikan yardım fonları tarafından finanse edileceği belirtildi.

Yapılan anlaşmadan sonra İsrail Savunma Bakanlığı Tank ve Zırhlı Araçlar Müdürlüğü Başkanı Orgeneral Oren Giber şu açıklamalarda bulundu:

Oshkosh Defense ile yapılan sözleşme Eitan projesinde önemli bir kilometre taşıdır. Bu adım, İsrail Savunma Bakanlığı’na gelişmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı sağlamak için projenin üretim kaynaklarını genişletmemize olanak tanır. Bu anlaşma aynı zamanda Savunma Bakanlığı ve İsrail savunma endüstrilerine Eitan Zırhlı Personel Taşıyıcılarını ve konuşlandırılmış sistemlerini ihraç etmeleri için daha fazla fırsat sunabilir.”

Eitan Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT)

İsrail Savunma Bakanlığı 2020 yılında yayımladığı açıklamada, “İsrail Savunma Bakanlığı Zırhlı Araçlar Müdürlüğü, İsrail’in ürettiği ilk tekerlekli zırhlı personel aracı olan Eitan’ın seri üretimine başlanacak.” açıklamasında bulunmuştu. Aralık 2022’de İsrail Savunma Bakanlığı, Iron Fist aktif koruma sistemi ile donatılan Eitan 8×8 zırhlı personel taşıyıcının testlerine ilişkin bir video paylaşmıştı. 2022 bitmeden önce İsrail Savunma Bakanlığı, ilk operasyonel Eitan ZPT’leri İsrail Savunma Kuvvetleri’nin içinde yer alan Nahal Tugayına teslim etmeyi hedefliyor.

Eitan 8×8 Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT)

Eitan ZPT’ler, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan ve ömrünü doldurmak üzere olan M113’lerin yerini alması için geliştirildi. Bu ZPT’ler, İsrail Ordusu bünyesindeki Merkava şase tabanlı Namer paletli ZPT’ler ile müşterek çalışabilecek şekilde tasarlandı. Eitan’ın 1.5 ila 2.5 milyon dolar arasında bir birim maliyetinin olacağı tahmin ediliyor.

Eitan 8×8 ZPT, 3+9 kişi taşıma kapasitesine sahip. Ağırlığın konfigürasyonlara göre 30 ila 35 ton arasında olduğu belirtiliyor. Hızının ise 90 km/sa olduğu ifade edildi. Eitan ZPT’de aynı zamanda Iron Fist AKS (Aktif Koruma Sistemi) de kullanılacak.

Kaynak: DefenceTürk

Eitan ZPT’lerin gövdesini Oshkosh Defense üretecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum