Kazakistan’a 4.5 milyar dolarlık zırhlı muharebe aracı ihracatı iddiası

Orda.kz tarafından yapılan habere göre Kazakistan, Türkiye’den 800’den fazla zırhlı araç satın almak istiyor. Bu bağlamda OTOKAR üretimi ARMA 8×8 Zırhlı Muharebe Aracı’ndan 834 adet alınacağı ve bahse konu tedarikin 2 trilyon tenge (4.5 milyar dolar) mal olacağı iddia edilmekte. 2023 yılının başında ise ARMA ve TULPAR, Kazakistan’da test sırasında görüntülenmişti.

OTOKAR Tulpar ve ARMA, BMP-3 kulesiyle Kazakistan’da görülmüştü

BMP-3 kulesi entegre edilen OTOKAR TULPAR paletli Zırhlı Muharebe Aracı ve ARMA 8×8 Zırhlı Personel Taşıyıcı Kazakistan’da görülmüştü. TULPAR ZMA, Kazakistan’daki testleri başarıyla tamamlamıştı. Doğu Bloğu’nda yaygın bir ZMA olan BMP-3’ün kulesi; 100 mm yivli top ve 30×165 mm otomatik topa sahip.

Türkiye’nin önemli kara aracı üreticilerinden biri olan OTOKAR tarafından geliştirilen küresel ölçekte büyük beğeni toplayan ARMA 8×8 zırhlı muharebe aracı ve TULPAR Zırhlı Muharebe Aracı, Kazakistan’da görüldü. Kara sistemlerindeki 35 yıllık tecrübeye sahip OTOKAR’ın askeri araçları Türk ordusu ve güvenlik güçlerinin yanı sıra, dünyada NATO ülkeleri dahil 35’ten fazla dost ve müttefik ülkelerdeki 55’i aşkın farklı kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor.

 ARMA 8×8

ARMA zorlu arazi koşullarında etkinliğini arttıran yüksek hareket kabiliyeti ve uzun mesafe yol koşullarında sürati ile her türlü iklim şartında görev yapmaya hazır, ordumuzun gücüne güç katacak modüler bir platform. Yüksek seviyede balistik ve mayın koruması sağlayan zırhlı monokok gövde yapısı; farklı niteliklerde görev ekipmanı veya silah sisteminin entegrasyonuna izin veren modüler bir platform oluşu ile ARMA 8×8, modern muharebe sahasında ve barış gücü operasyonlarında orduların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılar.

ARMA 8×8 Görsel: Otokar

ARMA 8×8, Zırhlı Personel Taşıyıcı, 105 mm Ateş Destek Aracı, 120 mm Havan Aracı, Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma Aracı, Alçak İrtifa Hava Savunma Aracı, İstihkam Aracı, 25 mm kuleli ZMA, 30 mm kuleli ZMA, Zırhlı Kurtarıcı, KBRN Keşif Aracı, Keşif Aracı, Sürücü Eğitim Aracı, Yaralı Tahliye Aracı, Komuta Kontrol Aracı gibi farklı görevlere uygun modüler bir araçtır.

Kaynak: DefenceTürk

Kazakistan’a 4.5 milyar dolarlık zırhlı muharebe aracı ihracatı iddiası Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum