İsveç’ten Ukrayna’ya 419 milyon dolarlık askeri yardım

Reuters tarafından aktarıldığı üzere İsveç, Ukrayna’ya 419 milyon dolar değerindeki yeni askeri yardım paketini açıkladı. Paketin içeriğinde 50 tane CV90 zırhlı muharebe aracı, Archer kamyona monteli obüs, NLAW, mayın temizleme aletleri ve hafif silahlar bulunuyor. Archer obüs sisteminin sayısı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

CV90, İsveç tarafından geliştirilmiş zırhlı muharebe aracıdır. 40 mm L70 topu kullanmaktadır. CV90, birçok Avrupa ülkesi tarafından kullanılmaktadır. Bu yardım Batı tarafından gönderilen ikin zırhlı muharebe aracı yardımı olacak. İlk olarak ABD, 3 milyar dolarlık yardım paketinde 50 tane M2 Bradley ZMA göndereceğini açıklamıştı.

CV90

Archer kamyona monteli obüs sistemi Batı tarafından gönderilen birçok kundağı motorlu obüsten biri. İsveç’in elinde 48 tane bulunan obüsten kaç tane yollayacağı bilinmemektedir. Ukrayna’ya geçtiğimiz dönemde M109, DANA, Zuzana, PzH2000, CAESAR, AHS Krab ve AS-90 kundağı motorlu obüs sistemleri gönderildi.

BAE Systems Archer 6×6 Obüs

İsveç başbakanı bu yardımı açıklarken şu açıklamalarda bulundu:

“Ukrayna’nın bu savaştaki zaferi neredeyse tarif edilemez bir öneme sahiptir. Bu kadar çok ülkenin şu anda Ukrayna’ya yardım etmek için bu kadar çok şey yapmasının en büyük nedenlerinden biri de bu. Manevi destek önemlidir, aynı zamanda ortak güvenliğimiz de önemlidir.”

İsveç’in yardımlarının yanında Polonya, elindeki Leopard 2A4, Leopard2PL, Leopard 2A5 ana muharebe tanklarının bir kısmını Ukrayna’ya göndermeyi planlıyor. Leopard 2, NATO üyesi ülkelerin birçoğunun envanterinde bulunuyor. İspanya, Kanada, Türkiye, Yunanistan, Polonya, Danimarka ve Norveç Leopard 2 kullanıcıları arasında.

Kaynak: DefenceTürk

İsveç’ten Ukrayna’ya 419 milyon dolarlık askeri yardım Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum