MKE’den Karabük’e mühimmat üretim tesisi

MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, A Haber’e açıklamalarda bulundu.

MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, A Haber özel yayınında açıklamalarda bulundu. Yakın zamanda MKE’nin Karabük’te de bir mühimmat üretim tesisi açacağını açıklayan Akdere,

“Çalışmalarımıza 4 farklı iş kolundan devam ediyoruz. Bunlar silah, mühimmat, roket ve kimyasallar. Malzeme üretiminde çok yetkin firmalarımız var. Çok yakın zamanda inşallah Karabük’te de bir mühimmat üretim tesisimiz olacak.”

ifadelerini kullandı.

105mm Boran obüsü hakkında da açıklamalarda bulunan Akdere şu ifadeleri kullandı:

 

“Yüzde yüz yerli bir ürün. Operasyon alanında bir dakikadan kısa bir sürede konuşlandırıp atış yapabiliyoruz. Ürünün tasarımı MKE’ye ait. ASELSAN tarafından geliştirilen atış kontrol sistemini kullanıyoruz. Dakikada 6 atış yapabiliyoruz. 1700 kg ağırlığa sahip olduğu için helikopter ile taşınmaya uygun.

Fotoğraf: ASELSANMKE’nin yerli hava savunma sistemi atışlı testlerde!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları kapsamında Makine Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE A.Ş.) 20 mm yakın hava savunma sistemi (CIWS) geliştiriyor. MKE A.Ş. resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 20 mm yakın hava savunma sisteminin test atışlarını yayımlamıştı. Yapılan tanıtımda treyler üzerinde gerçekleştirilen kara atış test görüntüleri yer almıştı.

Türk Deniz Kuvvetleri’nin envanterindeki deniz platformlarında bulunan yakın hava savunması için Amerikan yapımı Phalanx sistemi kullanılıyor. MKE’nin geliştirdiği sistem ile bu bileşen de yerlileştirilmiş olarak Türk Deniz Kuvvetleri’nin yakın hava savunmasında kullanılacak. Sistem ilk olarak 2021’de düzenlenen 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’21) sergilendi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Malezya Başbakanı Yaakob, Türkiye temasları kapsamında Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketini (MKE A.Ş) ziyaret etmişti. Fabrikada incelemelerde bulunan Başbakan Yaakob’a MKE tarafından geliştirilen 155 mm YAVUZ Obüsü, 105 mm havadan taşınabilir Hafif Çekili Obüs BORAN ve 20 mm Yakın Hava Savunma Sistemi hakkında bilgi verilmişti.

Kaynak: DefenceTürk

MKE’den Karabük’e mühimmat üretim tesisi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum