USS Carl M. Levin muhribinin kabul testleri tamamlandı

ABD Donanması’nın Muhrip filosunun bel kemiğini oluşturan Arleigh Burke sınıfı Güdümlü Füze Muhriplerine bir yenisi daha ekleniyor. Carl M. Levin olarak ismi kararlaştırılan DDG-120 Arleigh Burke Flight IIA sınıfı muhribinin kabul denemeleri tamamlandı.

Muhrip kabul denemelerine 9 Aralıkta başlamıştı. Kabul denemelerinin ardından Muhrip General Dynamics Corp’un Bath tersanesine döndü. Kabul denemeleri sırasında Muhrip ve mürettebatı, ABD Deniz Kuvvetleri Teftiş ve İnceleme Kurulu (INSURV) tarafından incelendi.

Program Yürütme Ofisi (PEO) Gemileri DDG 51 program yöneticisi Yüzbaşı Seth Miller yaptığı açıklamada:

“Geleceğin USS CARL M. LEVIN’i denizde olağanüstü bir performans sergiledi ve önümüzdeki yılın başlarında Donanmaya teslim edilmeye hazır. Donanma, bu çok amaçlı savaş gemilerinden bir tanesini daha Denizcilerimize kabul etmekten heyecan duyuyor.”

ifadelerinde bulundu.

General Dynamics tersanelerinde şuan Arleigh Burke Flight IIA sınıfı Güdümlü Füze Muhriplerinin inşasına devam edilmekte. Bu Muhripler John Basilone (DDG 122), Harvey C. Barnum Jr. (DDG 124), Patrick Gallagher (DDG 127), Louis H. Wilson Jr. (DDG 126) ve William Charette (DDG 130)’dir.

Arleigh Burke sınıfı muhrip

Arleigh Burke (AEGIS) sınıfı güdümlü füze muhripleri, AEGIS Silah Sistemi ve SPY-1D çok işlevli pasif elektronik dizi radarı etrafında inşa edilmiş bir muhriptir. Sınıf, II. Dünya Savaşı’nda savaşmış bir Amerikan subayı olan Amiral Arleigh Burke’ün adını taşımaktadır.

Gemi, 155 metre uzunluğa ve 9.500 ton deplasmana sahiptir. Maksimum 30 knot hıza ulaşabilen gemi, General Electric tarafından geliştirilen 4 adet LM2500 gaz türbinine sahiptir. 323 kişilik mürettebat kapasitesine sahip olan Arleigh Burke sınıfı muhripler 2 adet MH-60R taşıyabilecek şekilde tasarlanmıştır

Kaynak: DefenceTürk

USS Carl M. Levin muhribinin kabul testleri tamamlandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum