AKINCI TİHA için MURAD AESA radarı teslim ediliyor!

ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, GDH’ye verdiği röportajda AKINCI TİHA için MURAD AESA radarının 1 aydan kısa bir süre içerisinde teslim edileceğini açıkladı.

 

ASELSAN’a ziyaret gerçekleştiren Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, yerli AESA radarı MURAD’ın dünyadaki muadilleriyle rekabet edebilecek şekilde geliştirildiğini ve önce AKINCI TİHA’ya, ardından F-16 savaş uçaklarına ve nihayetinde MMU’ya entegre edileceğini açıklamıştı. MURAD AESA radarının entegrasyonu sayesinde AKINCI için sonraki etaplarda yer alan hedeflerden biri olan hava-hava füzelerini (GÖKDOĞAN, BOZDOĞAN vs.) kullanabilme kabiliyetinin önü açılmış olacak. MURAD Uçak/İHA AESA Radarı entegrasyon ve deneme aşamasında

Savunma Sanayii Başkanlığı Elektronik Harp ve Radar Sistemleri Daire Başkanı Ahmet Akyol, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makine Teknolojileri Kulübü’nün düzenlediği 10. Savunma Sanayii Günleri’nde sunum yapmıştı. Akyol, Defense Here tarafından paylaşılan sunumda MURAD Uçak/İHA AESA Radarı entegrasyon ve deneme aşamasına geçtiğini açıklamıştı.

2021’de İstanbul Teknik Üniversitesi Savunma Teknojileri Kulübü (İTÜ SAVTEK) tarafından gerçekleştirilen, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Türk savunma sanayii firmalarının katılım gösterdiği Savunma Teknolojileri Günleri’21 etkinliği kapsamında konuşma yapan Ahmet Akyol, yerli AESA burun radarının F-16 Viper’daki APG-83 radarından daha iyi olacağını belirtmişti.

 

Kaynak: DefenceTürk

AKINCI TİHA için MURAD AESA radarı teslim ediliyor! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum