İngiltere, Ukrayna’ya metal dedektörü ve bomba imha kiti bağışladı

30 Aralık 2022’de İngiltere Savunma Bakanlığı, mayın tarlalarını temizlemeye ve geri alınan bölgeleri, sivil evleri ve altyapıyı güvenli hale getirmeye yardımcı olmak için Ukrayna’ya 1000’den fazla VALLON metal dedektörü ve 100 bomba ihma kiti bağışladığını duyurdu.

Teslimatlar, Birleşik Krallık’ın 2022 boyunca Ukrayna’ya sağladığı ve 2023’te de devam edecek olan sürekli destek tedarikinin en sonuncusu. Birleşik Krallık ayrıca yakın zamanda, 1.000’den fazla hava hava füzesi de dahil olmak üzere önemli bir hava savunma sistemi paketi ve Ukrayna’yı Rusların şehirlerine ve altyapısına yönelik saldırılarına karşı savunmak için 125 uçaksavar silahı sağladı.

Light Dragons’tan İngiliz askerleri, Vallon Minehound VMR 3 mayın dedektörlerini bir yol boyunca süpürerek araç devriyeleri için bir yol açıyor. (Resim kaynağı: İngiltere Savunma Bakanlığı)

VALLON, birliklerin mayın tarlalarını aşmasına ve yollarda ve patikalarda güvenli rotaları temizlemesine yardımcı olabilir. Ayrıca, sivil altyapının ve evlerin patlayıcı tehlikelerden arındırılmasına yardımcı olarak insanların güvenli bir şekilde evlerine dönmelerine olanak tanıyabilir.

Birleşik Krallık, Avrupa’da Ukrayna’ya askeri yardım gönderen ilk ülke oldu ve 2022’nin başlarında binlerce NLAW tanksavar füzesi gönderdi. O zamandan beri RAF, Birleşik Krallık’tan ve uluslararasından binlerce ton askeri yardımı taşımak için 240’tan fazla uçuş gerçekleştirdi. Birleşik Krallık, gelecekteki tedariklerin, çatışma geliştikçe taktiksel talepleri karşılamasını sağlamak için Ukrayna hükümeti ile irtibat kurmaya devam ediyor.

Birleşik Krallık silahlı kuvvetleri, askeri teçhizat sağlamanın yanı sıra Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden binlerce personeli eğitti. Haziran ayında Birleşik Krallık’ta büyük bir eğitim programı başladı ve Birleşik Krallık personeli, yeni askerleri savaşın temelleri konusunda eğitmek için uluslararası ortaklarla birlikte çalışıyor. Ukrayna’ya hibe edilen ekipmanlar konusunda da uzmanlık eğitimi verildi. 2022’de Birleşik Krallık’ta toplamda 11000’den fazla Ukraynalı personel eğitildi.

Kaynak: DefenceTürk

İngiltere, Ukrayna’ya metal dedektörü ve bomba imha kiti bağışladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum