Türkiye ve Azerbaycan’dan Yakıt Pilli Mini İHA projesi

Aydın Yazılım Elektronik ve Sanayi AŞ (AYESAŞ) ve Lentatek, Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı Bilimsel Araştırma Enstitüsü ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Yakıt pili ile çalışan mini İHA dahil Yakıt Pili Teknolojileri ve Dijital Askeri Sağlık Çözümleri başta olmak üzere, öz kaynaklar ile ortak araştırma geliştirme çalışmalarını yürütmek için Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı Bilimsel Araştırma Enstitüsü ve Lentatek, savunma ve güvenlik alanında iş birliğine adım attı.

Ana uzmanlık alanı olan Hidrojen ve Yakıt Pili Teknolojileri ve İnsansız Hava Aracı Sistemleri konularındaki yetkinliklerini bu projeye aktaracak olan Lentatek, Yakıt Pilli Mini İnsansız Hava Aracı geliştirilmesi için ortak Ar-Ge çalışmalarının yapılacağını aktardı.

Lentatek, özgün ve öncü teknolojilerle geliştirilecek olan projeleri Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı Bilimsel Araştırma Enstitüsü ile ortak güç ve yükselen hedefler doğrultusunda hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşadığını belirtti.

AYESAŞ’tan yapılan açıklamaya göre de, Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı Bilimsel Araştırma Enstitüsü ile imzaladığı işbirliği kapsamında, hava ve kara platformlarında kullanılan kaza uyarı cihazlarının geliştirilmesi başta olmak üzere öz kaynaklarla yapılacak AR-GE çalışmaları için ortak araştırma ve geliştirme ihtiyaçları karşılanacak.

Savunma ve Havacılık sektöründe, komuta-kontrol sistemleri, aviyonik sistemler, elektronik ve elektro-mekanik sistemlerin üretimi ve tedariki konularında ileri ve gelişmiş çözümler sunmakta olan AYESAŞ, sistem mühendisliği konularında yaptığı çalışmalar ve kendini ispat etmiş çözümleri sayesinde edindiği 30 seneyi aşkın tecrübesini, söz konusu projelere ve Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı Bilimsel Araştırma Enstitüsü’ne aktarmayı hedeflemektedir. Projeler her iki ülkenin mühendislerinin ortak çalışmaları ile hayata geçirilecektir.

Kaynak: DefenceTürk

Türkiye ve Azerbaycan’dan Yakıt Pilli Mini İHA projesi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum