İspanya M95 keskin nişancı tüfeği alacak

Norveç merkezli Northern Technologies Defense, İspanya için M95 keskin nişancı tüfeği tedarik edecek.

InfoDefensa’nın bildirdiğine göre İspanya, ismini açıklamadığı bir ordu birimi için 12.7x99mm (.50) kalibre 15 adet Barrett M95 keskin nişancı tüfeği tedarik etmek için ilan açtı. Satın alma ilanı, kamu ihalesine çıkılmadan verildi. Northern Technologies Defense, açılan satın almaya katılan tek şirket olarak tüfekleri tedarik edecek firma oldu.

İspanya, Northern Technologies Defense ile doğrudan müzakere ederek satın alma zeminini oluşturdu. Toplam satın alma fiyatı 450.000 € (448.000 $) olup, bu da KDV dahil 30.000 € (29.800 ABD $) birim fiyatına denk gelmektedir.

M95 Keskin Nişancı Tüfeği

Yapılan açıklamada keskin nişancı tüfeği için aksesuar ve ek ekipmanlardan söz edilmemekte.  Eylül ayı içerisinde İspanya ile Northern Technologies Defense’nin sözleşmeyi imzalayarak satın alma işlemini resmileştirmesi beklenmektedir. Ürünlerin tedarik edilerek teslim edilmesi ise kasım ayı içerisinde gerçekleşecektir. İspanya ve Northern Technologies Defense anlaşmada adı geçen M95 ile ilgili teknik detay verilmedi.

 Barrett M95

M95 .50 BMG (12.7×99mm) içine yerleştirilmiş bir sürgü mekanizmasına sahiptir. M95 Daha önceki Barrett M90’ın geliştirilmiş bir versiyonudur. Bullpup tasarımında sürgü mekanizmalıdır. M95 ve M90 arasındaki en büyük fark, M95’in daha iyi şarjör boşluğu için tabanca kabzasının ve tetiğin 25 mm ileri hareket ettirilmiş olmasıdır.

Buna ek olarak, sürgü sapı yeniden tasarlanmış ve arka tarafa aşağı doğru bükülmüştür. Namlu odası kromla kaplanmıştır. Tetik ve ateşleme piminde bazı küçük değişiklikler yapılmıştır. Barrett M95 keskin nişancı tüfeği, 1500 metrenin üzerinde etkili bir menzile sahiptir. Yükleyicideki 5 mermi olmadan 10,7 kg ağırlığındadır.

Kaynak: DefenceTürk

İspanya M95 keskin nişancı tüfeği alacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum