Polonya’dan mayın döşeme sistemi tedariki

Polonya, uzaktan mayın döşeme sistemi BAOBAB-K sistemi için 114 milyon euroluk bir sözleşme imzaladı. Sözleşme gereği 24 araç teslim edilecek ve teslimatlar 2023-2028 yılları arasında yapılacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak şu ifadeleri kullandı:

“BAOBAB-K uzaktan mayın döşeme aracı, saldırganı caydırma politikamızda çok önemli modern bir silahtır. İlk 24 araç seti, Polonya Ordusu tarafından sözleşmede belirtilenden daha kısa sürede donatılacak. Bunlar Polonya Ordusunun ihtiyaçları ve bunlar Polonya savunma sanayisinin imkanlarıdır. Polonya savunma sanayiinin potansiyeli, Polonya hükümetinin yatırımları ve Huta Stalowa Wola gibi işletmelerin gelişmesi sayesinde artıyor.”

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, Polonya Ordusu için BAOBAB-K mayın döşeme araçlarının tedarikinin yanı sıra mayın kasetleri ve tanksavar mayınlarının temini için de sözleşmeler imzaladı.

Teknik Özellikler

  • Toplam mayın sayısı: 600 adet,
  • Mürettebat: 2 kişi,
  • Yükleme süresi: 30 dakika,
  • Döşeme menzil: 60 ila 180 m,
  • Döşeme hızı: 5 ila 20 km/sa (otomatik olarak mayın tarlası yoğunluğuna göre ayarlanır),
  • Mayın tarlasının uzunluğu: 1.800 m’ye kadar.

Polonya’ya Abrams tankı teslimatı başlıyor

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, ülkeye M1A1 Abrams ana muharebe tanklarının ilk partisinin ulaşacağını duyurmuştu. Bakana göre ilk olarak 14 adet M1A1 Abrams tankı ve 3 adet 3 M88A2 Hercules kurtarma aracı Polonya’ya ulaşacak. Gelişmeyi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyuran Błaszczak, “Abrams tanklarının ilk partisinin nakliyesi başlıyor. Yakında 14 adet M1A1 Abrams tankı ve 3 adet M88A2 Hercules kurtarma aracı Polonya’ya doğru yola çıkacak. Bu ay sonunda ülkemize gelecekler.” demişti.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasının ardından Polonya, mevcut tank envanterinin bir kısmını Ukrayna’ya devretti. Ukrayna’ya yapılan teslimatların ardından envanterdeki açıkları kapatmayı çalışan Polonya, Güney Kore, ABD ve Alman tanklarını tedarik etmeye başladı.

Temmuz 2022’de Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, ABD ile Polonya hükümetleri arasında 116 adet ikinci el M1A1 Abrams ana muharebe tankı tedariki için anlaşıldığını belirtmişti. Polonya’nın ilk M1A1 Abrams tankı, geçtiğimiz Mart ayında görüntülenmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’dan mayın döşeme sistemi tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum