ASELSAN’dan 102 milyon dolarlık sözleşme

ASELSAN ile Milli Savunma Bakanlığı (MSB) arasında, toplam bedeli 102 milyon 255 bin dolar tutarında bir sözleşme imzalandı.

ASELSAN ile MSB arasında TSK’nın ihtiyacı olan askeri ekipman alımı için 102 milyon 255 bin dolar tutarında sözleşme imzalandı. Sözleşmeye ilişkin ASELSAN’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapıla açıklamada,

“ASELSAN ile Milli Savunma Bakanlığı arasında TSK ihtiyacı olan askeri ekipman alım maksadıyla, toplam bedeli 102.255.000,- ABD Doları tutarında bir sözleşme imzalanarak yürürlüğe girmiştir.”

ifadelerine yer verildi.

ASELSAN CATS EO sistemi Bayraktar TB2 SİHA ile İhraç edildi!

Baykar tarafından yerli imkanlarla geliştirilen ve 27 ülkeye ihraç edilen Bayraktar TB2 SİHA, Mali’ye de tedarik edildi. Teslim edilen SİHA’lar, Savunma Bakanı Albay Sadio Camara’nın 21 Aralık 2022 Çarşamba günü Mali’de bulunan Mopti Hava Üssü’nü ziyareti sırasında görüntülenmişti. Ziyaret kapsamında Bakan Sadio Camara ve beraberindeki heyetin huzurunda keşif uçuşları gerçekleştirilmişti. Uçuşu esnasında Bayraktar TB2 SİHA siteminde ASELSAN’ın CATS EO çözümünün kullanıldığı görülmüştü. Bayraktar TB2 ile birlikte CATS EO sistemi farklı ülkelerde ihracat başarısı göstermiş durumda.

BAYRAKTAR TB2 CATS EO sistemi

Kanada, Türkiye’nin 9 Ekim’de 2019’da Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye’ye silah ambargosu uygulamıştı. Nisan 2020’de Kanadalı yetkililerin yaptığı açıklamayla alınan yaptırım kararının süresiz uzatıldığı duyurulmuştu. Haziran 2020’de çeşitli diplomatik girişimlerin ardından İHA’larda kullanılan elektro optik sistemlere yönelik ambargo kaldırılmıştı.

Ancak Bayraktar TB2 SİHA’ların Azerbaycan tarafından Ermenistan’a karşı işgal altındaki toprakların kurtarılması için kullanılmasının ardından Kanada yeniden ambargo kararı almıştı. Kanadalı Wescam’in ANKA ve Bayraktar TB2’lerde kullanılan MX-15D sistemine ambargo uygulanmasının ardından yerli CATS kameralarının seri üretime geçeceği duyurulmuştu.

ASELSAN’ın geliştirmeye başladığı CATS EO kamera sistemi ANKA ve Bayraktar TB2’ye entegrasyon faaliyetleri 2021 yılında tamamlandı. Baykar ile ASELSAN arasında Bayraktar TB2 İHA için ASELSAN CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi sipariş sözleşmesinin imza töreni 2021 yılının Kasım ayında Türkiye’nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul’un İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlediği SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Fuarı’nda gerçekleştirilmişti.

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN’dan 102 milyon dolarlık sözleşme Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum