Polonya, yeni radar sistemleri tedarik edecek

Polonya, hava üslerini korumak için yeni sistemler arıyor.

Polonya Silahlı Kuvvetleri, 2022 yılının Nisan ayı içerisinde ülkede bulunan hava üslerinin güvenliği için yeni hava savunma radarları tedarik etmek istediğini açıkladı. Bu bağlamda Polonya bünyesindeki Silahlanma Ajansı, havaalanı radar kontrolü için 15 adet RKRL (Radio Knowledge Representation Language) sisteminin edinimiyle ilgili bir satın alma prosedürü duyurdu. Tüm kriterleri karşılamaları koşuluyla, tekliflerini vermek üzere en fazla 5 teklif sahibi uzlaşmaya davet edilecek. Polonya, teknik ve biçimsel kriterler de dikkate alınarak ekonomik olarak en iyi teklifi seçecek.

Defence24 tarafından da aktarıldığı üzere Silahlanma Ajansı tarafından yapılan açıklamada

“İstenilen sistemlerin tedariki, esas sipariş olarak 8 adet ve opsiyon hakkı çerçevesinde 7 adet olmak üzere toplam 15 adet RKRL sisteminin teslimatı ile ilgilidir. Teslimatın içerisinde RKRL sistemlerinin kurulumu ve işletimi ile ilgili altyapı (inşaat işleri dahil) ve eğitimin yürütülmesi, gerekli belgelerin teslimi ve lojistik paket bulunmaktadır. İlk 8 radarın teslim süresi 30 Eylül 2028’de sona ererken, isteğe bağlı olarak temin edilebilecek kalan 7 radarın teslim süresi 30 Eylül 2028’den sonraki 7 yıl sürecinde yapılabilir.” ifadelerine yer verildi.

TRS-15M(Görsel: ZBİAM)

Açıklamanın devamında “Radar bünyesinde Mk XIIA IFF sistemi, Mod S (ADS-B dahil) ile birlikte SAASM modüllü askeri sınıf bir GPS alıcısı ve elektrik şebekesinin hasar görmesi durumunda UPS kablosuz PSU’lu ayrı bir güç kaynağı ünitesi olmalıdır. Sistem ayrıca ASTERIX ve AWCIES standartlarına uygun olarak harici sistemlerle bilgi alışverişinde bulunabilmelidir. Ayrıca, ağ merkezli bir ortamda operasyon için uygun hale getirilmeli ve NATO Gizli seviyesine kadar sertifikalandırılmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Polonya’nın istediği ekipmanın, en az 25 yıl boyunca aktif kullanılacağı öngörülüyor. Özellikle, Polonya Savunma Bakanlığı Silahlanma Ajansı tarafından takip edilen bu tedarikin analitik-kavramsal aşamasında yer almaya hak kazanan üç kuruluş: Hensoldt Sensors GmbH, Indra Sistemas S.A., ve Saab Technologies Poland Sp. z o.o. olarak görülüyor.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya, yeni radar sistemleri tedarik edecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum