Rheinmetall, HX 8×8 zırhlı ekskavatör sistemini tanıttı

Slovak şirketi CSM Industry ile iş birliği yapan Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV), HX 8×8 tabanlı yeni, yüksek mobiliteye sahip çok amaçlı ekskavatör aracını tanıttı.

Yeni varyant, RMMV’nin dünya çapında hizmet veren denenmiş ve test edilmiş lojistik araç ailesinden türetilmiştir. Tisovec, Slovakya merkezli vinç ve ekskavatör üreticisi CSM tarafından yapılan kanıtlanmış bir sistem olan UDS 214 ekskavatör üzerine inşa edilmiştir. HX 8×8 Ekskavatör, muharebe mühendisliği operasyonları ve afet yardımı görevleri için özel olarak tasarlanmıştır.

360 derece dönebilen yapı, 14,60 metre uzunluğa ulaşan uzatılabilir bir teleskopik kola sahiptir. Ekskavatör kepçesinin yanı sıra bir kanca veya hidrolik tamburlu kesici gibi çeşitli ekipmanları kullanabilir. Çok amaçlı olarak kurulabilen makine 7,5 tona kadar yükleri kaldırabilir ve böylece yardımcı bir vinç görevi görebilir. İhtiyaca göre ekskavatör operatör kabini, ortak STANAG seviyelerine göre korunabilir ve bir havalandırma sistemi ile donatılabilir.

RMMV’nin tüm HX ailesi gibi, HX 8×8 de en zorlu askeri koşullara dayanacak ve en zorlu arazilerde bile mükemmel hareket kabiliyeti sağlayacak şekilde tasarlanmış, kullanıma hazır bir askeri araçtır. Aracın temel versiyonu kullanıma hazır olduğunda 28 ton ağırlığındadır. MAN D2676 dizel motoru 387 kW veya 540 hp güç üreterek HX 8×8’e 90 km/sa azami hız sağlar. Araç, yüzde 60’lık eğimleri çıkabiliyor ve 1,5 metre derinliğe kadar suların içinden geçebiliyor. İstenirse HX 8×8, Rheinmetall’in korumalı Entegre Zırhlı Kabini (IAC) ile donatılabilir veya isteğe bağlı kullanıma hazırlanabilir. Araca, kendini savunma için uzaktan kumandalı bir silah istasyonu da takılabilir.

HX 8×8 Görsel: MilitaryLeak

Şu anda dünya çapında 16.000’den fazla aracın hizmet verdiği HX ailesine ait olmak; bakım, onarım ve eğitim açısından avantajlar sunuyor. Çok sayıda NATO ülkesinin HX ailesi kamyonlarına zaten sahip olması, özellikle çok uluslu operasyonlar sırasında sinerji yaratmaktadır. HX 8×8 Ekskavatör, Rheinmetall’in Avrupalı ​​ve diğer uluslararası ortaklarla yaptığı işbirliğinin bir başka örneğidir. Bu teknik ekip çalışmasıyla da sınırlı değildir. Rheinmetall ile işbirliği yaparak CSM, yeni ihracat pazarlarına erişimden faydalanıyor. Ayrıca, Düsseldorf merkezli teknoloji kuruluşu, Slovakya’ya yerel sanayi ile iş birliği için ek seçenekler sunuyor. Bir olasılık, NATO ülkesinde piyade savaş araçlarının üretilmesi olabilir. Bu, Macaristan’ın Slovakya’ya son teknoloji ürünü üretme teklifiyle ilgilidir.

Bu, Macaristan’ın Slovakya’da üretilmesini teklif ettiği, Rheinmetall tarafından geliştirilen teknoloji harikası paletli Lynx KF41 zırhlı araç ailesiyle ilgilidir. Lynx ailesi, yalnızca performans parametreleri nedeniyle zorlayıcı bir seçim değildir. Ayrıca, konu NATO üyesi ülkeler ve diğer ortak ülkeler arasında savunma işbirliği olduğunda yeni bir standart belirliyor. Macaristan, Rheinmetall ile iş birliği içinde Macaristan’da üretilecek araçların büyük bir kısmı ile 2021’de Lynx’i tedarik etmeyi seçti. Aynı zamanda bir NATO üyesi olan komşu Slovakya, Lynx’i seçerse, yeni araç filosunun büyük bir kısmı da yerel olarak üretilecek, bu da ülkenin savunma teknolojisi yeteneklerini korumak ve genişletmenin yanı sıra savunma teknolojisi alanındaki geniş kapsamlı işbirliğinden faydalanacağı ve daha fazla katma değer sağlayacağı anlamına geliyor.

Kaynak: DefenceTürk

Rheinmetall, HX 8×8 zırhlı ekskavatör sistemini tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum