PGZ yeni İHA savunma sistemini tanıttı

PGZ, MSPO 2022’de kamyonete monteli WKLM 12.7mm gatling silahı kullanan yeni İHA savunma sistemini tanıttı.

Army Recognition tarafından aktarıldığı üzere Polonyalı savunma üreticisi PGZ, Ford F6060 kamyonetine monte edilmiş İHA ve döner kanatlı hava platformlarına karşı kullanılabilen savunma sistemini tanıttı. Sistem, WLKM 12.7 mm gatling silahına ek olarak tespit, tanı ve izleme için radar ve elektro optik sistemler kullanmakta.

Modüler yapıda tasarlanan sistem, stabilizasyon sistemi sayesinde müşterinin taleplerine göre yeniden yapılandırılabilmektedir. Algılama, tanımlama, işaretleme ve takip işlemleri radar ve optoelektronik cihazı sayesinde otomatik olup, atış kararı operatörün takdirine bırakılmıştır. Silah, dört namlulu bir WLKM 12.7 mm gatling silahından oluşmaktadır.

Sistem, İHA ve diğer alçaktan uçan ve düşük süratli hedeflere karşı kullanılabiliyor. Sabit radar, 3.5 km mesafedeki küçük hedeflerin tespit edilmesini sağlıyor.

PGZ WLKM

WLKM 12.7 mm dışarıdan tahrikli, elektrikle çalışan bir gatling silahıdır. Dört adet namlu 3600 rpm’e kadar atış hızının elde edilmesini sağlamaktadır. WLKM, helikopterlerde de kullanılabilmektedir. Bunun dışında silah, kara araçları, yüzer birimler, tekneler ile sabit veya hareketli atış vasıtalarından da kullanılabilir. WLKM yüzey hedeflerine ve döner kanatlı hava araçlarına karşı kullanılabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

PGZ yeni İHA savunma sistemini tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum