Cumhurbaşkanı Erdoğan: “CENK ve GEZGİN füzelerinin müjdelerini vereceğiz”

A Haber-ATV ortak yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TAYFUN balistik füzesinin testine atıfta bulunurken ilk defa ‘CENK’ füzesinden bahsetti:

“Son uzun menzilli füze testimiz savunma sanayiimizin geldiği noktayı göstermede çok önemli. Son yaptığımız TAYFUN testidir. TAYFUN testi Yunanistan’ı çıldırttı. Devam eden süreçte mesafesini artıracaklar. CENK ve GEZGİN füzeleri gibi nicelerinin müjdelerini vereceğiz. Biz savunma sanayiini engellemelere rağmen bu noktaya getirdik. 2023’de milli muharip uçak İnşallah hangardan çıkacak. Denizlerdeki gücümüzü perçinleyecek fırkateynimizin ilkini hizmete alacağız. ROKETSAN bünyesinde füze geliştirmeleri sürüyor. Yunanistan’ın izlediği tutum kabul edilebilir değil. Biz de eserlerimizle onlara cevabımızı vereceğiz. Yunanistan’ın aklını başına alması lazım.”

Bir süredir geliştirme çalışmaları devam eden GEZGİN uzun menzilli seyir füzesi ile beraber açıklamada yer alan CENK füzesinin tipi hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor ancak açıklamada yer alan diğer füzeler göz önüne alındığında bir seyir füzesi veya balistik füze olması muhtemeldir.

ROKETSAN Tayfun balistik füzesinin test atışı yapıldı

DHA tarafından Rize Artvin Havalimanı’nda ROKETSAN tarafından geliştirilen Tayfun füzesinin test atışına ilişkin görüntüler paylaşılmıştı.

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın ‘Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi’ kapsamında ROKETSAN tarafından füze test atışı yapıldı. DHA tarafından paylaşılan duyuruda; “Rize-Artvin Havalimanı’nda Milli Savunma Bakanlığı’na ait apronda, saat 06.50’de karadan denize yapılan uzun menzilli atışta yerli füze ‘Tayfun’, Sinop açıklarına fırlatıldı.” bilgisi yer aldı. 

BORA füze lançeri oldukça benzer bir lançer yapısına sahip olan TAYFUN’un Kısa Menzilli Balistik Füze kategorisinde olduğu tahmin ediliyor. Aynı zamanda FFS (Füze Fırlatma Sistemi) olarak BMC 525-44 8×8 aracının kullanılması dikkat çekiyor.

Kaynak: DefenceTürk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “CENK ve GEZGİN füzelerinin müjdelerini vereceğiz” Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum