Türkiye ile İtalya arasında savunma sanayiinde ‘gizlilik’ anlaşması

Türkiye ve İtalya, “Savunma Sanayiinde Gizlilik Anlaşması” imzaladı.

İtalya Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı Mario Draghi, Türkiye-İtalya arasındaki 3. Hükümetlerarası Zirve kapsamında Ankara’yı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında 9 anlaşma imzalandı. Farklı konular üzerinde imzalanan anlaşmalar arasında Savunma Sanayiinde Gizlilik Anlaşması da yer alıyor.

Hükümetlerarası Zirve sonrası yayımlanan bildiride ise anlaşma ile ilgili olarak,

“Türk ve İtalyan savunma sanayii şirketlerinin son yıllarda başarıyla sonuçlandırdıkları ortak projelere ve bu işbirliğini ilerletmeye yönelik siyasi iradeye değinen Taraflar, savunma sanayiinin hem mevcut hem de gelecekteki ilişkileri açısından kilit bir rol oynadığını teyit etmişlerdir. Bu çerçevede Taraflar, “Savunma Sanayii Alanında Gizlilik Dereceli Bilgilerin Karşılıklı Korunmasına İlişkin Anlaşma”nın imzalanmasını memnuniyetle karşılamışlardır.”

ifadeleri kullanıldı. Bu bağlamda anlaşma, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini tarafından imzalandı.

Türkiye, İtalya ve İngiltere savunma bakanlarından HMS Queen Elizabeth’te üçlü toplantı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul’da NATO Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığının resmî açılışını gerçekleştirmesinin ardından İtalya’ya gitmişti. Sicilya Adası’ndaki Sigonella Askerî Havalimanında yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, Augusta Limanı’na geçmişti. İlk olarak İtalya Savunma Bakanı Guerini ile bir araya gelen Bakan Akar, daha sonra Türkiye, İngiltere ve İtalya Savunma Bakanları arasındaki üçlü görüşmeye katılmıştı.

Gelişlerinde İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace tarafından karşılanan Bakanlar Akar ve Guerini çekilen hatıra fotoğrafının ardından gemiye çıkmıştı. Üçlü görüşmede, ülkeler arasında savunma ve güvenlik alanındaki ilişkilerle bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulmuştu. Bakan Akar, toplantının ardından İngiltere Savunma Bakanı Wallace ile de ikili görüşme gerçekleştirmişti.

Resim

Kaynak: DefenceTürk

Türkiye ile İtalya arasında savunma sanayiinde ‘gizlilik’ anlaşması Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum