Couach yeni denizaltı savunma harbi botunu tanıttı

Fransız gemi üreticisi Couach, 2022 World Defense Show’da yeni denizaltı savunma harp devriye botunu tanıttı.

Fransız gemi üreticisi Couach, 6-9 Mart tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen 2022 World Defense Show’da “2800 ASW” adlı yeni bir denizaltı savunma harp devriye botunu görücüye çıkardı. Bu bağlamda “Couach 2800 ASW” yüksek hızlardaki seyri, denizdeki uzun süre dayanıklılığı ve denizaltı tehditlerine karşı dip sonarı birincil sensör olarak kullanımıyla deniz kuvvetlerini denizaltı savunma harplerinde (ASW) desteklemek için tasarlanmıştır.

Couach Savunma Stratejisi ve İş Geliştirme Direktörü Alexis Philandrianos’ın Naval News’e aktardığına göre, şirketin bu ürünü müşterilerle yaptığı görüşmelerin ardından geliştirdiğini ve ASW Karakol Botu’nun, fırkateyn gibi büyük birimlere ihtiyaç duymadan ASW görevlerini yerine getirmek üzere tasarlandığını açıkladı.

2800 ASW

Bu bağlamda Couach Savunma Stratejisi ve İş Geliştirme Direktörü Alexis Philandrianos, “Bu 28 metrelik devriye botunu çok kolay kullanılabilir, çok sayıda insanın çalıştırılmasını gerektirmeyen ve mevcuttakilere kıyasla çok daha ucuz hale getirmeye karar verdik.” dedi.

Ek olarak birçok donanmanın ASW helikopterlerine referans sensör olarak takılan Thales firması tarafından üretilen FLASH daldırma sonarını da entegre ettiklerini ifade etti. Bu düşük frekanslı sonarı kullanarak 2800 ASW botunun denizaltıları geniş bir mesafeden tespit edebileceğini ve ayrıca 40 knot’luk seyir hızı sayesinde devriye botu, denizaltıyı pinglemek ve tuzağa düşürmek için bir sonraki dalış noktasına hareket edebileceğini de ifade etti. Bot ayrıca hafif torpidolar için çift tüplü torpido fırlatıcı ile donatılmıştır.

2800 ASW2800 ASW Devriye Botu

2800 ASW, özellikle sığ sularda denizaltı savunma harbi (ASW) görevlerini desteklemek için tasarlanmıştır. 27.8 metre uzunluğunda ve 6.75 metre genişliğinde olan botun draftı yaklaşık 1.1 metredir. Botun kapasitesi yaklaşık 59 ton  ve azami hızı 40 knot’tır. 1000 deniz mili harekat menziline sahipken bot 10 ton yakıt ve 2 ton tatlı su kapasitesine sahiptir. Ayrıca 2 adet hafif torpido fırlatıcı ve Thales firması tarafından üretilen FLASH tipi daldırma sonarı ile de donatılmıştır.

Kaynak: DefenceTürk

Couach yeni denizaltı savunma harbi botunu tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum