Embraer, A-29 Super Tucano uçağının NATO konfigürasyonunu tanıttı

Brezilya merkezli Embraer, A-29 Super Tucano uçağının NATO konfigürasyonunu tanıttı.

Embraer 12 Nisan 2023’de LAAD Savunma ve Güvenlik Fuarı’nda Super Tucano uçağının Avrupa’daki ulusların ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan A-29N modelinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. A-29N, NATO’nun operasyonel gereksinimlerini karşılayacak yeni bir veri bağlantısı ve tek pilotlu operasyon gibi ekipman ve özellikler içerecek.

Bahse konu özellikler, uçağın istihdam olanaklarını daha da artıracak ve örneğin JTAC (Müşterek Terminal Saldırı Kontrolörü) eğitim görevlerinde kullanılmasına olanak sağlayacak. Eğitim cihazları da sanal, artırılmış ve karma gerçeklik dahil olmak üzere zorlu standartlara yükseltilecektir.

Uçakla ilgili açıklamalarda bulunan Embraer CEO’su Bosco da Costa Junior şu ifadeleri kullandı,

“Bu uçak, A-29 Super Tucano’nun operasyonel yaşamında yeni bir aşama. Şu anda A-29N için pek çok uygulama olanağı görüyoruz. Birçok Avrupa ülkesi, bu versiyonla birlikte sunduğumuz belirli uçak yeteneklerine ilgi gösterdi.”

A-29 Super Tucano Görsel: Aviation International News

Muharebe rollerine ek olarak uçak, eğitim uçağı olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Muharebe görevlerini simüle etme, uçuş verilerini yükleme ve indirme yeteneği A-29’u etkili bir eğitim platformu haline getirmiştir. Gerçek bir çoklu görev uçağı olan A-29, hava kuvvetlerine hafif saldırı, silahlı keşif, yakın hava desteği ve eğitim için tek bir platform sağlama esnekliğine sahiptir.

Uçak, lazer işaretleyicili elektro-optik/kızılötesi sistem, gece görüş gözlüğü, güvenli iletişim ve veri bağlantısı paketi dahil olmak üzere çeşitli son teknoloji sensörler ve silahlarla donatılmıştır. Böylece A-29 Super Tucano, uçak performansını 21. yüzyıl silahları, entegre sensörler ve gözetleme sistemleriyle birleştirerek etkili bir hava gücü bileşeni oluşturmak üzere kendi alanında gelişmiş bir standardı temsil etmektedir. Dünya çapında teslim edilen 260’tan fazla uçak, ABD Hava Kuvvetleri dahil olmak üzere dünya çapında 15’ten fazla hava kuvveti tarafından seçilmiştir.

Kaynak: DefenceTürk

Embraer, A-29 Super Tucano uçağının NATO konfigürasyonunu tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum