Rusya’nın daha fazla tanka ihtiyacı var

Rusya Savunma Bakanı, Ukrayna’da daha fazla tanka ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Ukrayna’da daha fazla tanka ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. The Moscow Times tarafından yapılan habere göre Shoigu, Kiev’in Batı silahlarıyla bir karşı saldırı başlatmasının ardından Ukrayna’da “Rus kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için” daha fazla tank üretilmesi çağrısında bulundu.

Batı Sibirya’daki bir askeri fabrikayı ziyaret eden Shoigu, “tank üretimini artırmanın” ve zırhlı araçlarda daha iyi güvenlik özelliklerinin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Shoigu, bunun Moskova tarafından geçen yıl Şubat ayında Ukrayna’da başlatılan “özel askeri operasyonu yürüten Rus kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için” gerekli olduğunu söyledi.

(Görsel: Newsweek)Rusya’dan Leopard tankının ele geçirildiği iddiası

Rusya, Ukrayna’da ele geçirilen Alman tanklarının ve ABD muharebe araçlarının videosunu yayımlamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan videoda Rus kuvvetleri ile Ukrayna birlikleri arasında yapılan muharebe sonucunda ele geçirilen Alman yapımı Leopard tankları ve ABD yapımı Bradley muharebe araçları görülmekteydi.

Reuters tarafından yapılan habere göre Savunma Bakanlığı, bahse konu videonun Ukrayna güçlerinin karşı saldırı düzenlemeye çalıştığı bölgelerden biri olan Zaporizhzhia cephesinde çekildiğini iddia etmekteydi. Bakanlığın resmi Telegram kanalı üzerinden yayımlanan görüntülerde, Alman yapımı iki Leopard tankı olduğu anlaşılan araç ile hasarlı iki ABD yapımı Bradley muharebe aracı görülmekte.

Bakanlık, ele geçirilen askeri teçhizatı “bizim ganimetlerimiz” olarak nitelendirmişti ve videonun Vostok (Doğu) grubundan askerlerin teçhizatı teftiş ederken gösterdiğini açıklamıştı. Bakanlığa göre ele geçirilen tankların motorlarının hala çalışır durumda olması Ukraynalı mürettebatın ne kadar hızlı kaçtığını göstermekte.

Kaynak: DefenceTürk

Rusya’nın daha fazla tanka ihtiyacı var Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum