Lockheed Martin Ukrayna için 1300 adet Javelin üretecek

Lockheed Martin Ukrayna Ordusu’na 1300 adet Javelin tanksavar füzesi tedarik edecek.

Geçtiğimiz günlerde basına aktarılan bilgilere göre Amerikan Ordusu 309 milyon dolar değerinde Javelin tanksavar füzesi ve buna dair gerekli ekipmanlarla birlikte servis hizmetlerini de içeren bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında tedarik edilecek Javelin tanksavar füzelerinin 1300 adedinin ise Ukrayna Ek Ödenek Yasası kapsamında Ukrayna Ordusu’na verileceği aktarıldı. Diğer füzeler ise Norveç, Arnavutluk, Litvanya ve Tayland’a teslim edilecek.

Javelin tanksavar füze sistemi, Raytheon Missiles & Defense ve Lockheed Martin’in iştiraki olan Javelin Müşterek Girişimi tarafından geliştirilip üretilmektedir. Bu ortak girişim kapsamında Lockheed Martin sistemin vurucu gücü füze kısmını, Raytheon ise komuta ünitesini tedarik etmektedir.

Lockheed Martin’in Javelin tanksavar füzesi üretimini yıllık 1200 bandına çekme hedefi ve Raytheon’un ünite üretim kapasitesini azami derecede artırma hedefleri göz önüne alınarak bakıldığında bugün 50.000 adedi bulan Javelin füzesi ve 12.000 adedi bulan Komuta Lançeri sayıları Javelin tanksavar füzesinin dünya orduları tarafından da tercih edilen bir sistem olduğunu göstermektedir.

Ukrayna-Rusya savaşının başlaması akabinde ABD Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne bugüne kadar 5.000 adetin üzerinde Javelin tanksavar füze sistemi hibe etti. Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın Mart ayında paylaştığı bilgilerde de Amerikan menşeili Javelin’lerle 280 adet Rus zırhlısının imha edildiği aktarılmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Lockheed Martin Ukrayna için 1300 adet Javelin üretecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum