Yunanistan’ın ilk FDI HN sınıfı fırkateyninin omurgası kuru havuza indirildi

Yunan donanması için Fransa’dan sipariş edilen ilk FDI HN sınıfı fırkateyn Naval Group’un Lorient’teki tersanesinde inşa ediliyor.

21 Ekim 2022’de Naval Group’un Lorient’teki tersanesinde inşasına başlanan serinin ilk gemisinin omurgası tören ile kuru havuza alındı. Yunan donanması için Fransa’dan sipariş edilen ilk FDI HN sınıfı fırkateyni (Savunma ve Müdahale Fırkateyni) Naval Group’un Lorient’teki tersanesinde inşa edilmektedir. Bu bağlamda Yunanistan’ın 3 kesin, 1 opsiyonel FDI HN sınıfı fırkateyn siparişi bulunmakta.

Törene Yunanistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Stylianos Petrakis katılım gösterdi. Konuyla ilgili Naval Group tarafından yapılan açıklamada,

24 Mart 2022’de Yunanistan, deniz kuvvetlerini üç savunma ve müdahale fırkateyni artı bir isteğe bağlı ve hizmet içi destekle donatmayı seçti. Lorient’te Naval Group tarafından tasarlanan ve üretilen FDI HN, ilk iki ünite için 2025’te ve 2026’da başlayarak çok kısa bir zaman diliminde teslim edilecekleri için Yunan Donanması’nın yüzey filosunun yeteneklerini hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde artıracak.

ifadelerinde bulunuldu.

Yunanistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Stylianos Petrakis ise yaptığı açıklamada:

Yunan Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak, ilk FDI HN fırkateyninin ilk bloğunun kuru havuza yerleştirilmesine katıldığım için çok gururluyum. Arzumuz, DYY HN’nin Yunan Filosunun öncüsü olması ve yakın gelecekte bize yeni operasyonel yetenekler sağlamasıdır. Bu itibarla, DYY HN programı, ülkelerimizin her türlü tehdide karşı dayanışma içinde bir arada durma isteklerinin sinyalini veriyor ve Avrupa’nın yarının savunmasının temellerini atıyor. 

 Yunan Donanması için ilk savunma ve müdahale fırkateyninin endüstriyel üretimindeki bu önemli kilometre taşını işaretlemek için bugün burada olmaktan gurur duyuyoruz. Bu çok rollü, siber güvenli ve ölçeklenebilir gemiler, Yunan deniz kuvvetlerinin bilgi, angajman ve egemenliğinin üstünlüğünü sağlayacaktır.”

ifadelerini kullandı.

Kaynak: DefenceTürk

Yunanistan’ın ilk FDI HN sınıfı fırkateyninin omurgası kuru havuza indirildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum