David’s Sling’in ilk ihracat başarısı: Finlandiya

ABD hükümeti, İsrail’in David’s Sling hava savunma sisteminin Finlandiya’ya tedarikini onayladı.

İsrail Savunma Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre ABD Hükümeti, İsrail’in David’s Sling Hava Savunma Sisteminin Finlandiya’ya tedarikini onayladı. Yapılan açıklamada, “ABD Hükümeti, İsrail’in David’s Sling Sisteminin Finlandiya’ya tedarikini onayladı. İsrail Savunma Bakanlığı, Fin Savunma Bakanlığı ve Rafael Advanced Systems, onay aldıktan sonra yaklaşık 316 milyon euro değerinde bir tedarik anlaşması imzalamak için bir törene katılacak.” denildi.

David’s Sling’i sisteminin içerisinde bulunan parçalardan dolayı ihracatın yapılabilmesi için hem İsrail’in hem de Washington’un onayını gerekiyor. İsrail Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, 316 milyon euroluk satışla birlikte Finlandiya’nın David’s Sling hava savunma sistemine sahip olan ilk ülke olacağını ifade etti. Yayımlanan ortak bildiride, füze savunma sisteminin Finlandiya versiyonunun Rafael, ABD’li Raytheon şirketi ve Fin şirketler tarafından ortaklaşa geliştirileceği belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav iki ülke arasında gerçekleşen anlaşma sonrasında şu ifadelerde bulundu:

“ABD hükümetinin bugün İsrail ve ABD tarafından ortak geliştirilen bir sistem olan David’s Sling’in satışı için verdiği onay, İsrail ile Finlandiya arasındaki tarihi bir anlaşmanın gerçekleştirilmesine yönelik önemli bir adımı işaret ediyor.”

David’s Sling hava savunma sistemi Görsel: İsrail Savunma BakanlığıDavid’s Sling hava savunma sisteminin ilk ihracat başarısı

Finlandiya Savunma Bakanlığı, David’s Sling hava savunma sistemini tedarik etme yetkisini geçtiğimiz Nisan ayında vermişti. Anlaşma ayrıca 216 milyon euro değerinde ikinci bir satın alma opsiyonu da içeriyor. David’s Sling sistemi ile Finlandiya’nın kara konuşlu hava savunma kabiliyetlerinin operasyonel menzilini önemli ölçüde genişletmesi bekleniyor.

Bu alım, Finlandiya Savunma Kuvvetleri’ne yüksek irtifadaki hedefleri önleme konusunda yeni bir kabiliyet kazandıracak. Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, aynı zamanda yeni güvenlik ortamında Finlandiya’nın savunma kabiliyetinin iddialı ve uzun vadeli gelişimini sürdürmeyi amaçladığını aktardı.

Finlandiya Savunma Bakanlığı, ana yükleniciler İsrail merkezli Rafael ve ABD merkezli Raytheon’un, sistemi entegre etmek ve “komuta ve kontrol unsurlarının donatılmasını” yönetmek için Finlandiya endüstrisi tarafından destekleneceğini belirtti. Bu bağlamda tedarik sözleşmesi, sistemin tedarik güvenliğini sağlamak üzere İsrail Savunma Bakanlığı ile Finlandiya Savunma Bakanlığı arasında yapıldı.

David’s Sling hava savunma sistemi

Kaynak: DefenceTürk

David’s Sling’in ilk ihracat başarısı: Finlandiya Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum