Rheinmetall, Oerlikon AESA çok rollü hava savunma radarını tanıttı

Oerlikon AESA Çok Rollü Radarı (AMMR), tamamen Rheinmetall Italia tarafından geliştirildi. Bununla birlikte Rheinmetall tarafından yeni radarın seri üretime hazır olduğu bilgisi paylaşılmıştır.

Rheinmetall Oerlikon AMMR sistemi, son derece zorlu, mevcut kısa ve çok kısa menzilli hava tehditlerini, mini ve mikro insansız hava araçlarını başarılı bir şekilde algılamakta, yüksek açılı saldırılar yapan roketler, top ve havanları, hava/kara silahları ve seyir füzelerine yanıt verme kapasitesine sahiptir. S-bandına uyarlanabilir tam dijital hüzmeleme teknikleri sayesinde Oerlikon AMMR, hava tehditlerinin tam spektrumunu otomatik olarak algılar, sınıflandırır ve takip eder.

Rheinmetall Hava Savunma Sistemi

Rheinmetall Italia tarafından geliştirilen Oerlikon AESA Çok Rollü Radarı, üstün performans ve kullanım kolaylığının yanı sıra çok çeşitli platformlara entegrasyon sunan son teknoloji modüler bir radardır. Aynı anda birden fazla tehdidi izleyebilir ve sınıflandırabilir. Oerlikon AMMR, zorlu çevre ve elektronik karıştırma koşullarında bile sabit modda veya hareket halinde çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, son teknoloji elektronik karşı önlemlere sahiptir. Radar, belirli operasyonel senaryoya uyum sağlayabilen bir konfigürasyon ile tamamen yazılım tanımlıdır. Gelişen tehdit senaryolarına ayak uydurmak için gelecekte kolayca yükseltilebilir.

Kaynak: DefenceTürk

Rheinmetall, Oerlikon AESA çok rollü hava savunma radarını tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum