Sahil Güvenlik Komutanlığı’na sualtı dalgıç intikal aracı teslimatı

Sahil Güvenlik Komutanlığı sualtı dalgıç intikal araçlarını teslim aldı.

Maren Robotics tarafından tamamen yerli imkanlarla geliştirilen TUNA Sualtı Dalgıç İntikal Araçları, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından teslim alındı. Tasarımı ve üretimi yerli imkânlarla gerçekleştirilen TUNA sualtı intikal aracı, dalgıçlara sualtında hızlı hareket imkânı sağlamaktadır. Bu araç sayesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait dalgıçlar su altında intikal hızları ve hareket kabiliyetleri arttırılmış oldu. Maren Robotics’in Resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada:

Askeri sualtı operasyonları için tamamen yerli imkanlarla geliştirdiğimiz TUNA – Sualtı İntikal Araçları’nın (DVP), Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslimatı gerçekleştirilmiştir. “

ifadelerine yer verildi.

Tuna Dalgıç Su İntikal Aracı

Tasarımı ve üretimi yerli imkânlarla gerçekleştirilen TUNA sualtı intikal aracı, dalgıçlara sualtında hızlı hareket imkânı sağlamaktadır. Dalgıç tarafından hız kademesi ayarlanarak tetik mekanizmasıyla hareket, el tutamağı kullanılarak da yukarı-aşağı ve sağa-sola yön verilebilmektedir. TUNA üzerinde bulunan pusula ile yön tayini yapılabilmekte ve aksiyon kamerası takılarak görüntü kaydı yapılabilmektedir.

Araç üzerinde bulunan ikaz lambası batarya seviyesi ve uyarılar hakkında bilgi vermektedir. Nötr yüzerliğe sahip araç yüksek hızda en az 90 dakika, düşük hızda en az 140 dakika kullanılabilmekte, 100 m derinliğe kadar indirilebilmektedir. Araç üzerindeki şarj portu sayesinde, batarya çıkarılmadan şarj edilebilmektedir.

18 kg ağırlığında olan TUNA alüminyum gövdeye sahiptir. TUNA 200 m derinliğe kadar dayanım sağlayabilmektedir. Kullanım şekline göre kullanım süresi 90 ile 140 dakika arasında değişmektedir. Batarya olarak Li-Ion akıllı batarya kullanan TUNA’nın şarj aleti ise 780 gr ağırlığındadır. 6 saatte bataryası dolmaktadır. TUNA 3 kademeli hız ayarına sahip olup azami sürati 60 metre/dakikadır.

Kaynak: DefenceTürk

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na sualtı dalgıç intikal aracı teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum