Kanada, Ukrayna’ya 200 zırhlı araç bağışlayacağını açıkladı

Kanada Savunma Bakanı Anita Anand Ukraynalı yetkililerle görüşmek üzere Kiev’i ziyaret etti ve 500 milyon dolar değerinde olan yardım paketinin parçası olarak Ukrayna’ya 200 adet Senatör zırhlı personel taşıyıcı tedarik ettiklerini açıkladı.

Kanada Savunma Bakanı Anita Anand, Ukraynalı mevkidaşı Aleksiy Reznikov ile Kiev’de yaptığı görüşmede Ukrayna’ya 200 zırhlı araç bağışlayacağı bilgisini duyurdu. Kanada, Ukrayna’nın talebine cevaben 90 milyon dolar değerinde zırhlı personel taşıyıcı tedarik edecek. Zırhlı araçlar Kanadalı Roshel şirketinden satın alınacak.

https://roshel.ca/

Kanadalı zırhlı araç üreticisi Roshel, daha öncesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine yüz adet Senatör zırhlı personel taşıyıcı teslim etmişti. Kanada güvenlik kaynakları tarafından verilen bilgilere göre; Senatör zırhlı personel taşıyıcısı araçlar, Ottawa’nın Ukrayna’ya yaptığı askeri yardımın bir parçası olarak  Ukrayna’ya teslim edilmişti.

Almanya, Ukrayna’ya APKWS güdümlü roket teslim etti

Almanya Savunma Bakanlığı, 2022 yılının sonunda Ukrayna’ya yeni askeri yardımlar sağlayacağını açıklamıştı. Yeni askeri yardım paketi kapsamında APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System) lazer güdümlü roketlerin de sağlandığı açıklanmıştı. APKWS, İngiltere merkezli BAE Systems şirketi tarafından geliştirilmiştir. Güdüm kiti olan APKWS, güdümsüz roketleri, günümüzün dinamik askeri angajmanları için çok uygun hale getiren patlayıcı etkilere ve menzil yeteneklerine sahip hassas güdümlü mühimmatlara dönüştürmektedir.

APKWS roketleri, kanıtlanmış savaş yeteneklerine ve uçaklardan, helikopterlerden, kara taşıtlarından, deniz araçlarından ve silah istasyonlarından çeşitli sabit ve hareketli hedeflere vurma esnekliğine sahiptir. Ek olarak kitin Tak – Çalıştır tasarımı, çeşitli platformlarda kullanılmasını mümkün hale getirmektedir. Defense Express tarafından aktarıldığı üzere Alman Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan yardım paketi listesinde APKWS, Raketenwerfer 70mm auf pick-up trucks Raketen adı altında belirtiliyor. Bu kapsamda listede 20 adet teslimat yapılacağı belirtiliyor.

Kaynak: DefenceTürk

Kanada, Ukrayna’ya 200 zırhlı araç bağışlayacağını açıkladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum