Ukrayna, Yılan Adası’nda terk edilen ekipmanları imha ediyor

Ukrayna, Yılan Adası’nda terk edilen Rus askeri ekipmanlarını Bayraktar TB2 SİHA ile imha ediyor.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, 24 Şubat 2022 tarihinde Karadeniz’in kuzeybatısında bulunan Yılan Adası’nın Rusya tarafından ele geçirildiğini açıklamıştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada

“Yılan’ın, işgalcilerin deniz silahları ve savaş uçakları bombalamasının ardından altyapısı tahrip edildi. Ayrıca Silahlı Kuvvetler askerleri ile iskelet üzerinde bulunan sınır muhafızları ile olan bağlantı da kopmuştu. Edinilen bilgilere göre Yılan Adası ele geçirildi.

Düşmanın bugün defalarca teslim olma talepleriyle adadaki Ukraynalı savunucuları korkutmak için defalarca boş yere denedi. Sınır muhafızları ve Silahlı Kuvvetler cesurca savundu.

Unutulmamalıdır ki Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı, ülkemize sinsice saldıran düşmanı durdurmak için Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve Ulusal Muhafızlar ile aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.

Zafer bizim olacak!”

ifadelerine yer verilmişti.

İlerleyen süreçte Ukrayna Ordusu, adayı 4 ay boyunca bombardımana tutmuştu. Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan videoda Ukrayna’ya batılı ülkeler tarafından verilen 155mm obüslerin de Yılan Adası’na yapılan bombardımanda kullanıldığı görülmüştü.

Geçtiğimiz günlerde ise Rusya, Yılan Adası’nı “iyi niyet jesti” göstermek için boşalttığını duyurdu. Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan videoda ise Rus askerleri tarafından Yılan Adası’nda terk edilen ekipmanların Donanma bağlısı Bayraktar TB2 SİHA’lar ile imha edildiği görülmekte. Bu bağlamda videoda iskelede bulunan Tornado-G topçu roket sisteminin vurulduğu ve mühimmatın imhasıyla birlikte diğer araçların da tahrip olduğu görülüyor.

Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA ile Rus Mi-8 helikopterini vurdu

Ukrayna Ordusu tarafından yayınlanan videoda Ukrayna Ordusu’na ait Bayraktar TB-2 SİHA’ların Karadeniz’deki Yılan Adası’nda bulunan Rus Mi-8 Helikopterini yerde imha ettiği görülmüştü. Bu bağlamda Ukrayna Ordusu, 7 Mayıs 2022 tarihinde ve öncesinde Yılan Adası’nda operasyonlar düzenleyerek çeşitli kara ve deniz unsurlarını imha etmekteydi. Yılan adasında yapılan operasyonlarda Bayraktar TB-2 SİHA’ların aktif bir şekilde kullanıldığı Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından paylaşılan görüntülerde aktarılmıştı.

Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA ile Rus Strela-10 hava savunma sistemini vurdu

Yılan Adası’nda konuşlu olduğu bildirilen Rus hava savunma unsurlarının Bayraktar TB2 SİHA ile vurulduğu anlara dair görüntüler paylaşılmıştı. Bahse konu görüntülerde Rus 9K35 Strela-10 (M) mobil kısa menzilli hava savunma sistemi TB2 tarafından hedef alınıyor. Kullanılmaz hale gelen sistem bölgedeki devam eden Rus hava savunma zafiyetinin bir diğer göstergesi olarak yorumlanmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna, Yılan Adası’nda terk edilen ekipmanları imha ediyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum