TOLUN Minyatür Bomba, SOLOTÜRK’ün F-16 savaş uçağı üzerinde görüntülendi

Anadolu Kartalı 2023/2 eğitimi esnasında ASELSAN TOLUN minyatür bomba, SADAK4T akıllı çoklu taşıma salanı ile SOLOTÜRK’e ait F-16 savaş uçağı üzerinde görüntülendi. Gösterilerine devam eden SOLOTÜRK, muharip görevlerde de yer almaktadır. TOLUN’un F-16’dan ve AKINCI TİHA‘dan atışlı testleri icra edilmişti.

TOLUN-IIR minyatür bombanın menzili açıklandı

ASELSAN tarafından geliştirilen TOLUN IIR-kızılötesi arayıcı başlıklı güdümlü mühimmatın özellikleri açıklandı. Bu kapsamda Kızılötesi Arayıcı Başlıklı Güdümlü Mühimmat TOLUN-IIR, hava platformundan Çoklu Taşıma Salanı (SADAK-4T) aracılığı ile atılabilmektedir. Bahse konu mühimmat, hareketli ve yumuşak kara hedeflerine karşı kullanılabilen tümleşik KKS/ANS/IIR güdümüne ve iki yönlü iletişim ile döngüde insan (ing. Man in the Loop) atış moduna sahiptir.

Veri bağı podu ve veri bağı sayesinde atış sonrası platform ile mühimmat arasında iki yönlü iletişim kurulabilmekte. Bu mimaride ise Kızılötesi Arayıcı Başlık tarafından üretilmiş olan görüntü sinyalinin, mühimmatta yer alan veri bağı üzerinden kokpite aktarılması ve eş zamanlı olarak pilot tarafından üretilen komutların da mühimmata ulaştırılması sağlanmaktadır. Böylelikle pilot kontrollü modda hassas bir şekilde hedef seçilebilecek ve tekrar güncellenebilecektir.

Kaynak: DefenceTürk

TOLUN Minyatür Bomba, SOLOTÜRK’ün F-16 savaş uçağı üzerinde görüntülendi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum