TÜBİTAK SAGE’nin desteğiyle Endonezya SİHA mühimmatı geliştirecek

Janes tarafından aktarıldığı üzere Endonezya ve Türkiye yeni bir SİHA mühimmatı geliştirecek. Mühimmatın geliştirme çalışmalarında TÜBİTAK SAGE ve Endonezya Tekonoloji Değerlendirme ve Uygulama Ajansı BPPT yer alıyor. Geliştirilecek mühimmatın arayıcı başlıkları ve harp başlıkları kısa sürede değiştirilebilecek.

Endonezya 2019 yılında yerli MALE sınıfı Elang Hitam İHA’yı tanıtmıştı. Elang Hitam, Endonezya Araştırma ve İnnovasyon Ajansı’nın yayımladığı verilere göre 1.3 ton azami kalkış ağırlığı, 300 kg faydalı yük kapasitesi ve 134 hp gücünde Rotax 915 turboşarjlı piston motoruna sahip. Geliştirilecek mühimmatın Elang Hitam’da kullanılması mümkün.

Elang Hitam İnsansız Hava Aracı

TÜBİTAK SAGE ve BPPT’nin ortak geliştireceği mühimmatın ana özelliklerine bakıldığında modülerlik açısından KUZGUN MMM (Modüler Müşterek Mühimmat) ailesi ile benzer özelliklerin olması dikkat çekicidir. Arayıcı başlık ve harp başlıklarının değiştirilmesine olanak tanıyan KUZGUN ailesinden edinilen deneyimler söz konusu çalışma için temel oluşturabilir.

IDEF19’da farklı arayıcı başlıklar ve harp başlıkları ile sergilenen KUZGUN Modüler Müşterek Mühimmat

SİHA’lar için mühimmat yelpazesini genişleten TÜBİTAK SAGE, geçtiğimiz dönemde BOZOK ile KGK-SİHA-82’yi geliştirmişti ve BOZOK’un üretimine başlamıştı. Yeni mühimmatların geliştirme ve test çalışmalarına devam eden TÜBİTAK SAGE; KUZGUN SS’i 2022 yılında TUSAŞ AKSUNGUR İHA’dan KUZGUN SS’i ve TUSAŞ ANKA’dan KAYI’yı test edecek. IDEF21’de tanıtılan GÖZDE güdüm kitinin AKINCI TİHA’ya entegrasyon faaliyetleri devam ediyor.

Kaynak: DefenceTürk

TÜBİTAK SAGE’nin desteğiyle Endonezya SİHA mühimmatı geliştirecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum