Avustralya EA-18G Growler filosunu modernize edecek

Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan Boeing EA-18G elektronik harp uçakları modernize edilecek

Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan 11 adet Boeing EA-18G elektronik harp uçağının modernizasyon süreci başlayacak. Project AIR 5349 Phase 6-Advanced Growler adı verilen modernizasyon süreci ile birlikte birkaç yenilik eklenecek. Modernizasyonun maliyetinin ise yaklaşık 6 milyar dolara mâl olması bekleniyor.

Modernizasyon projesi şunlardan oluşuyor:

  • ALQ-99 Taktik Karıştırma Sisteminin kademeli olarak yerini almak üzere ABD ile ortak olarak yeni nesil karıştırma sisteminin geliştirilmesi
  • Sensör yükseltmeleri dahil olmak üzere uçak modifikasyonları
  • Daha uzun menzilli ve daha gelişmiş anti-radyasyon füzeleri
  • Gelişmiş elektronik harp eğitimi yeteneği
  • Brisbane yakınlarındaki Amberley’de ve Kuzey Bölgesi’ndeki Katherine yakınlarındaki Delamere Air eğitim alanında tesis iyileştirmeleri

Boeing EA-18G Görsel: Australian Royal Air Force

Yapılacak modernizasyonla birlikte radar sistemleri için Avustralya merkezli CEA Technologies, Avustralya’nın gelişmiş elektronik harp menzili yeteneklerini sağlamak için 277 milyon dolar tutarında bir sözleşme imzalandı.

Avustralya Savunma Bakanı Pat Conroy yapılacak modernizasyon için, “Avustralyalı şirketler bu proje süresince mümkün olduğu kadar çok müdahil olacak. Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin (RAAF) giderek daha karmaşık ve belirsiz bir stratejik ortamla yüzleşmesi için ihtiyaç duyduğu en son teknolojiyi sunuyoruz.” dedi.

Boeing EA-18G Growler savaş uçağı

Boeing F/A-18F Super Hornet’in elektronik harp odaklı özel versiyonu olarak geliştirilmiştir. 2007 yılında üretime başlanan EA-18G Growler, 2009 yılı itibariyle Amerika Birleşik Devletleri Donanması envanterine girmeye başlanmıştır. Şu ana kadar 172 adet EA-18G Growler uçağı üretildi.

EA-18G, radar ve iletişim gibi çok çeşitli askeri elektronik sistemleri karıştırmak için tasarlanmıştır. Saatte 1.960 kilometre maksimum hıza ve 1.570 kilometreye kadar uçuş menziline sahiptir. Uçak, 2 kişilik mürettebattan oluşmaktadır. EA-18G, şu anda Amerika Birleşik Devletleri Donanması ve Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri envanterinde aktif olarak hizmet vermektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Avustralya EA-18G Growler filosunu modernize edecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum