Polonya’nın hava savunma sistemi Ukrayna’da görüntülendi

Polonya’ya ait 9K33 Osa amfibi alçak irtifa hava savunma sistemi Ukrayna’da görüntülendi. Ukrayna, savaşın başlangıcından beri aktif olarak Osa ve diğer Doğu bloğu hava savunma sistemlerini kullanıyor.

2001 yılında Polonyalı Wojskowe Zakłady Uzbrojenia SA (WZU) şirketi yaptığı çalışmalar sonucunda mevcut sistemin modernize edilmiş hali olan Osa-AKM-P1 Żądło’yu piyasaya sürdü. Bu nedenle Ukrayna’ya tedarik edilen sistemin Polonya tarafından modernize edilmiş yeni sistemler olmadığı tahmin edilmektedir.

 

WZU’ya göre, OSA-P modernizasyonunun içeriği:

•Yeni bir IFF anteni ekleme (algılama radarının üzerinde yer alır). •Pasif modda ateşlemeyi etkinleştiren bir lazer telemetre ile birleştirilmiş bir elektro-optik algılama sistemi ekleme (hedef izleme radarının üzerinde bulunur). •Dahili: klima, LCD ekranlar, GPS sistemi, modernize edilmiş elektronik sistemler, vb. eklenmesi. •Genel olarak, pasif ve aktif karıştırmaya karşı daha iyi direnç sağlayan sistemler.

Maksimum menzil, Osa’nın modellerine göre değişkenlik gösterir. İlk modellerde maksimum 12 kilometre olan menzili, sonraki modellerde 15 kilometreye kadar çıkmıştır. Modernleştirilmiş Polonya versiyonundaki elektro-optik sistem, maksimum 20-30 kilometrelik bir menzilde (hava koşullarına bağlı olarak) pasif bir gözetlemeye olanak sağlıyor.

Modernize edilmiş bir Polonya Osa-P uçaksavar sistemi

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’nın hava savunma sistemi Ukrayna’da görüntülendi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum