Fransa’dan Mısır’a tanksavar tedariki

Mısır Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan bir videoda MMP güdümlü tanksavar sisteminin teslim alındığı görüldü. 

Mısır Savunma Bakanlığı tarafından 18 Mart 2023 tarihinde yayımlanan bir videoya göre Avrupalı ​​savunma şirketi MBDA tarafından geliştirilen MMP güdümlü tanksavar sisteminin teslim alındığı görüldü. Bu kapsamda sistemin Özel Kuvvetler tarafından kullanıldığı görüntülenmekte. Yeni görüntülerle tedariki kesinleşen ve Akeron MP olarak da adlandırılan MMP, MBDA tarafından geliştirilmiştir. MMP, Mısır envanterindeki eski MILAN sisteminin yerini alacak.

(Kaynak: Mısır Savunma Bakanlığı)

Akeron MP füzesi, 4.000 metre (yaklaşık 2,5 mil) menzile sahiptir. Füze, modern patlayıcı reaktif zırh (ERA) sistemlerini yenebilecek bir tandem savaş başlığı ile donatılmıştır. Çok amaçlı tandem harp başlığına sahip olan tanksavar bu sayede zırhlı araçlar, altyapı ve siperdeki personel gibi çeşitli hedeflere karşı da etkilidir.

Akeron MP’nin güdüm sistemi fiber optiktir. Yani operatör füzeyi fırlattıktan sonra bile gerçek zamanlı olarak kontrol edebilmektedir. “Döngüdeki adam” yeteneği, daha fazla doğruluk sağlar ve tali hasarı en aza indirir. Füze, operatörün görüş hattına dayanan kızılötesi güdüm kullanılarak veya ateşle ve unut moduyla otonom olarak yönlendirilebilir.

MMP

Mısır Silahlı Kuvvetleri, Fransa ile uzun bir işbirliği geçmişine sahiptir ve yıllar boyunca çeşitli Fransız askeri teçhizatı tedarik etmiştir. Son yıllarda Mısır, muhabere araçları, gemiler, savaş uçakları ve hava savunma sistemi de dahil olmak üzere birçok Fransız askeri teçhizatını satın aldı.

Army Recognition tarafından yapılan habere göre Mısır, 2015’te 24 uçaklık siparişle Rafale’nin ilk ihracat müşterisi olmuştu. O zamandan beri Mısır, filosunu daha fazla uçak içerecek şekilde genişleterek Rafale’nin Fransa dışındaki en büyük operatörlerinden biri haline getirdi.

2015 yılında Mısır, Fransa’dan ENS Anwar El Sadat (L1020) ve ENS Gamal Abdel Nasser (L1010) olarak adlandırılan iki Mistral sınıfı gemiyi satın aldı. Bu gemiler helikopter taşıyıcı olarak hizmet vermekte olup Mısır Donanması’ndaki en büyük gemiler arasında yer alıyor.

Kaynak: DefenceTürk

Fransa’dan Mısır’a tanksavar tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum