MKE Sahalara Çıktı!

Ankara Congresium’da MKE A.Ş. – SAHA Tedarikçi Buluşması gerçekleştirildi.

18 Temmuz 2023 Salı günü Ankara Congresium’da MKE A.Ş. – SAHA Tedarikçi Buluşması gerçekleştirildi. Makina ve Kimya Endüstrisi MKE’nin yerli ve millî sanayimiz ile ortak hareket etme stratejisi doğrultusunda potansiyel tedarikçiler ile bir arada olmak ve ortak iş birliği imkânlarını değerlendirmek üzere yaptığı etkinliğe 1.000’e yakın firmanın katılım gerçekleştirdiği belirtildi.

Etkinlik kapsamında Yavuz, yakın hava savunma sistemi (CIWS), BORAN ve TAMKAR gibi ürünler sergilendi. Bunlara ek olarak MKE tarafından üretilen gaz maskeleri, mühimmatlar, silahlar ve bombaatarlar da etkinlik alanında kullanıcıların beğenisine sunuldu. Etkinlik kapsamında sergilenen TAMKAR’ın farklı araçlara entegre edilebildiğini aktaran Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Mehmet Küçük, şu ifadeleri kullandı:

“TAMKAR aslında mayınlı sahalarda geçit açma sistemi olarak geliştirilmekte. Sistem, araç arkasında taşınabiliyor. Bu bağlamda bahse konu sistem, FNSS tarafından geliştirilen ZAHA’da da görülmüştü. Sistem isteğe yönelik olarak farklı araçlara entegre edilebiliyor. Ayrıca EFES tatbikatı kapsamında amfibi birliklerin çıkarma harekatı sonrası M113 üzerinde de kullandığını gördük. Özellikle Ukrayna’da mayın tehdidinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Çok geniş arazilerde mayınlama yapılabiliyor. Bu sistem ile geniş bir alandaki mayınlar eş zamanlı olarak temizlenebiliyor.”

MKE tarafından geliştirilen en yeni keskin nişancı tüfeklerinden biri olan MAM-15 de alanda ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştu. MAM-15’in kalifikasyon ve seri üretim çalışmalarının devam ettiğini belirten Defence Turk Yayın Koordinatörü Ahmet Alemdar, “MAM-15’in yakın bir zamanda envantere girmesi planlanıyor. Envantere de girmiş olabilir. Çünkü kalifikasyon testlerinin önemli bir noktada olduğu biliniyordu.” dedi.

MAM-15 Teknik Özellikler

Çalışma Şekli:Manuel Sürmeli, Döner Başlı Kilitlemeli
Kalibre:12.7×99 mm NATO
Ateşleme Türü:Tek Atım
Şarjör Kapasitesi:5
Ağırlık (Şarjörsüz):13000gr
Etkili Menzil:1800 metre
Namlu Uzunluğu:737mm
Uzunluk:Dipçik Açık 1555mm, Dipçik Kapalı 1510mm
Namlu Çıkış Hızı885 m/s
Yiv Adedi8 Sağ
Tetik Kuvveti1,5-2,5kg

Kaynak: DefenceTürk

MKE Sahalara Çıktı! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum