Bayraktar TB2 SİHA, Cibuti’nin geçit töreninde görüntülendi

Dünyanın en yüksek ihracat başarısına ulaşan silahlı insansız hava aracı (SİHA) olan Bayraktar TB2, Doğu Afrika’daki Cibuti’deki geçit töreninde görüldü. Cibuti’nin bağımsızlığının 45. yıldönümü münasebeti ile yapılan geçit töreninde çok sayıda kara aracının yanında iki adet Bayraktar TB2 kanadındaki MAM-L mühimmatı ile birlikte geçiş yaptı.

22 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalanan Bayraktar TB2 daha dün Etiyopya’daki geçit töreninde görüntülenmişti. Bir çok ülkenin kaderini değiştiren TB2 görece kolay işletilebilirliği, Baykar’ın geniş destek imkanı, Roketsan’ın geliştirdiği MAM-L maliyet/etkinliği gibi sebepler ile birlikte düşük bütçeye sahip ülkelerin simetrik ve asimetrik operasyonlarında kurtarıcı rolde yer alıyor. Özellikle Afrika’da ciddi terör tehdidi altındaki ülkeler Bayraktar TB2 SİHA’lar sayesinde ciddi avantajlar elde ediyor.

Bayraktar TB2 SİHA

Türkiye’nin milli SİHA sistemlerini üreten firması Baykar tarafından geliştirilen, teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlar değerlendirildiğinde kendi sınıfında dünyanın en iyisi olan milli SİHA Bayraktar TB2, 2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) envanterine girdi. 2015’te silahlandırılan insansız hava aracı, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılıyor.

Bayraktar TB2 SİHA, güvenlik güçleri tarafından 2014’ten beri yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelede etkin olarak görev yapıyor. Halen Türkiye, Ukrayna, Katar ve Azerbaycan envanterinde bulunan 200+ Bayraktar TB2 SİHA görev yapmaya devam ediyor.

Kaynak: DefenceTürk

Bayraktar TB2 SİHA, Cibuti’nin geçit töreninde görüntülendi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum