Türk, Azerbaycanlı ve Pakistanlı AKINCI operatörleri mezun oldu

Baykar tarafından Bayraktar AKINCI Operatörlüğü eğitimi verilen Türk, Azerbaycanlı ve Pakistanlı kursiyerler eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

AKINCI 6. Eğitim Dönemi kapsamında Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan güvenlik güçlerinde Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nı kullanmak üzere; Pilot, Faydalı Yük Operatörü, Mekanik/Motor Teknisyeni, Elektronik/Yer Kontrol İstasyon Operatörü ve Silah Operatörü olarak görev yapacak toplam 110 kursiyer eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Baykar tarafından Bayraktar AKINCI TİHA için şimdiye kadar 4 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandığı açıklanmıştı. Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023 yılından itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedefleniyor. Bu ihracat sayesinde ülkelere MAM ailesinin yanı sıra KGK, HGK ve LGK gibi mühimmatların satışı gerçekleşebilir.

2022 başlarında aktif olarak kullanılmaya başlayan AKINCI TİHA; Pençe-Kilit Operasyonu’na katılarak sahada kendini kanıtladı ve EFES-2022 ile Anadolu Kartalı tatbikatlarında yer aldı.

Kaynak: DefenceTürk

Türk, Azerbaycanlı ve Pakistanlı AKINCI operatörleri mezun oldu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum