L-39NG eğitim ve hafif taarruz uçağından mühimmat atışı

L-39 Albatros’un yeni konfigürasyonu L-39NG, üç farklı aşamayı içeren roket ve bombalarla yapılan atış testlerini başarıyla geçti

Aero Vodochody, bir dizi deneme sırasında L-39NG jeti ile birincil silah testlerini başarıyla gerçekleştirdi. Testler üç aşamaya ayrıldı ve füze ateşlemesinin motor performansı üzerindeki etkisini belirlemek için ilk bölümle 13 Şubat’ta başladı. Bunu acil durum yük indirmeleri izledi, üçüncü aşama ise bombalama ve isabetlilik için füzelerin ateşlenmesinden oluşuyordu. Aero, tüm silah testlerinin beklentileri karşıladığını söyledi.

Daha spesifik olarak, mühendisler ve pilotlar S5 füzelerinin UB-16 füze bloklarından ateşlenmesini ve bunların motor çalışması üzerindeki etkilerini test ettiler. Acil durum bomba bırakma, üstten yakıt tankları ve füze blokları testleri yaptılar. Testler sırasında, pilotlar toplam 230 S-5 füzesi ateşledi ve 42 P-50-75 ve 24 OFAB-100-120 bombası attı.

Teste ilişkin Aero’nun yönetici Başkan Yardımcısı ve CDO’su Petr Jinda şu ifadelerde bulundu:

“Bununla birlikte, özel müşteri gereksinimlerine göre ek bir silah yelpazesi düşünüyoruz. Uçak hem Doğu hem de Batı silahlarını taşıyabilir ve aynı zamanda Batı ve Doğu aviyoniklerine de sahip olabilir.”

L-39NG, kanıtlanmış ve güvenilir L-39 Albatros’un tarihi mirasına dayanan yeni nesil modern ve uygun maliyetli bir jet eğitim uçağını temsil ediyor. L-39NG tasarımı, müşterilerinden gelen girdileri yansıtır ve dünyadaki hava kuvvetlerinin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarına uygundur. Öncelikle temel ve gelişmiş bir jet eğitim uçağı olarak tasarlanan L-39NG, hafif muharebe, yakın hava desteği ve keşif gibi çeşitli görevleri de yerine getirebilir.

Kaynak: DefenceTürk

L-39NG eğitim ve hafif taarruz uçağından mühimmat atışı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum