Çad’ın Türk savunma sanayii ürünleri görüntülendi

Çad Ordusu’na ait Türk savunma sanayii ürünleri; ANKA, HÜRKUŞ ve MAM-L görüntülendi.

Çad Savunma Bakanlığı tarafından 10 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan bir videoda, Çad Hava Kuvvetleri (Armée de l’Air Tchadienne) yeni ekipmanlarını Çad Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahamat Déby’ye tanıttı. Bu bağlamda videoda TT-QAV ve TT-QAW seri numaralı iki TUSAŞ HÜRKUŞ-C ve 21-062 ve 22-080 seri numaralı iki adet ANKA SİHA görülmekte. Çad, Nijer’den sonra HÜRKUŞ-C uçağını satın alan ikinci Afrika ülkesi olmuştu.

Resim

Haziran 2022’de CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına katılan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil önemli açıklamalarda bulunmuştu. Kotil konuşmasında Nijer’e 2 adetlik gerçekleştirilen satışın ardından Çad’a da satış gerçekleştiğini ifade etmişti.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 21-25 Eylül 2022 tarihlerinde Güney Afrika’da gerçekleşen Africa Aerospace and Defence (Afrika Havacılık ve Savunma) fuarına katılmıştı. Yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği platformlarını bölge coğrafyası ile buluşturarak bölgesel iş modelleri geliştirmek amacıyla fuara katılmış heyetlerle temaslarda bulunmuştu.

Milli Muharip Uçak, AKSUNGUR, ATAK, HÜRJET, HÜRKUŞ-C, ANKA, Small GEO ve GÖKTÜRK ile fuarda yerini almıştı. Afrika Havacılık ve Savunma fuarına ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil

“Savunma Sanayii Başkanlığı’mızın liderliğinde Türkiye’nin milli katılım çerçevesinde temsil edileceği fuarda, ülkemizin savunma ve havacılık alanındaki ileri teknolojilerini Afrika bölgesinden ve dünyanın farklı ülkelerinden fuara katılacak heyetlerle buluşturacağız. Fuar kapsamında bir araya geleceğimiz heyetlere geliştirdiğimiz platformları ve yeni nesil iş modellerimizi anlatacak olmanın heyecanı içindeyiz.” 

ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: DefenceTürk

Çad’ın Türk savunma sanayii ürünleri görüntülendi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum