İngiltere’nin Ukrayna’ya teslim ettiği WS-61 Sea King helikopteri görüntülendi

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov İngiltere’nin Ukrayna’ya teslim ettiği WS-61 Sea King helikopterine ilişkin bir videoyu Twitter hesabından paylaştı. Bakan Reznikov, teslim edilen helikopterlerin Ukrayna Donanması’na önemli bir katkı sağlayacağını belirtti ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’a teşekkür etti.

 

Mil.in.ua tarafından aktarıldığı üzere İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, 2022 Kasım ayında Ukrayna’ya 3 adet Westland WS-61 Sea King donanma helikopterinin gönderileceğini açıklamıştı. Denizaltı savunma harbi ve arama-kurtarma odaklı bir platform WS-61 Sea King, Karadeniz’de Ukrayna’nın deniz alanlarını korumasına katkı sağlamanın yanında suya iniş yapabilen nadir helikopterler arasında olması sayesinde Ukrayna’ya sığ sularda çeşitli nakliye görevlerini icra etme kabiliyetini de sağlayabilir.

İngiltere Ukrayna’ya Challenger 2 tankı gönderecek

İngiltere 20 Ocak 2023’te Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya 2.3 milyar pound değerinde yeni yardım paketini açıklamıştı. Gönderilecek ekipmanın segmenti açısından dikkat çeken yardım paketi:

  • Challenger 2 ana muharebe tankı,
  • AS-90 kundağı motorlu obüs,
  • Bulldog paletli ZPT,
  • REMUS insansız sualtı aracı,
  • Kış için kıyafetler,
  • NLAW tanksavar füze,
  • Starstreak hava savunma füzesini içeriyor

Açıklanan yardım ile Ukrayna’ya ilk Batı üretimi tank gönderen ülke İngiltere olacak. Polonya da elindeki Leopard 2 tanklarını Ukrayna’ya göndermeyi planlıyor ancak tankların gönderilmesi için Almanya’dan izin alması gerekiyor. Almanya, Leopard 2’lerin gitmesine izin verirse Polonya gibi birçok NATO üyesi Leopard 2 kullanıcıları tanklarını gönderebilecek.

Kaynak: DefenceTürk

İngiltere’nin Ukrayna’ya teslim ettiği WS-61 Sea King helikopteri görüntülendi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum