ABD Deniz Piyadeleri, Demir Kubbe’yi test etti

ABD Deniz Piyadeleri, İsrail tarafından geliştirilen Demir Kubbe hava savunma sistemini test etti.

ABD Deniz Piyadeleri, orta menzilli hava savunma sistemi testleri kapsamında New Mexico’da bulunan White Sands atış alanında yapılan canlı atış testi sırasında farklı yönlerden ve yörüngelerden gelen birkaç seyir füzesini Demir Kubbe hava savunma sistemiyle başarıyla vurdu.

Test ile ilgili açıklamalarda bulunan Deniz Piyadeleri Program Yöneticisi Don Kelley, “Bu test, artık ilgili bir yeteneğe sahip olduğumuzu kanıtlıyor” dedi.

Atış testi ile ilgili konuşan İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı Füze Savunma Teşkilatı Direktörü Moshe Patel ise

“Bu test, Demir Kubbe ve ilgili yer bileşenlerinin herhangi bir savunma mimarisine hızlı ve verimli bir şekilde entegre edilebileceğini ve çeşitli hava tehditlerini karmaşık ve gelişmiş ortamlarda başarılı bir şekilde engelleyebileceğini kanıtladı. ABD birlikleri ile daha fazla ortaklık kurmayı dört gözle bekliyoruz.”

ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Bakanlığı’ndan ABD Ordusuna Demir Kubbe teslimatı

İsrail Savunma Bakanlığı Savunma Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nde (DDR & D) bulunan İsrail Füze Savunma Teşkilatı (IMDO) 2021 yılının Ocak ayında sipariş edilen Demir Kubbe Savunma Sistemi bataryasından ikincisini ABD Ordusuna teslim etmişti.

İsrail Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Rafael Advanced Defence Systems tarafından üretilen Demir Kubbe bataryalarının, ABD birliklerinin çeşitli balistik ve hava tehditlerine karşı savunmasında kullanılacağı ifade edilmişti.

İsrail Savunma Bakanlığı ile ABD Savunma Bakanlığı arasında Ağustos 2019’da bir anlaşma imzalanmıştı. İmzalanan 300 milyon dolarlık anlaşmaya göre İsrail, ABD Ordusu’na 2 adet Demir Kubbe teslimatı gerçekleştirecek. İlk Demir Kubbe teslimatı, Eylül ayında yapıldı ve teslim edilen sistem ABD’de bir uygulama sürecinden geçiyor. Söz konusu bataryalar, ABD birliklerinin çeşitli balistik ve hava tehditlerine karşı savunmasında kullanılacak.

Kaynak: DefenceTürk

ABD Deniz Piyadeleri, Demir Kubbe’yi test etti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum