Belarus’tan Rusya’ya T-72 tankı teslimatı

Belarus, Rusya’nın Belgorod bölgesine 20 adet T-72 tankı gönderdi.

Ukrinform’a göre Belarus savunma sanayii, çatışmalar sırasında hasar gören Rus ekipmanlarının onarımına dahil oldu. Bu kapsamda Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’nın 12 Ekim tarihinde Facebook üzerinden yayımladığı rapora göre 20 adet T-72B tankının ilk partisi depodan çıkarılarak Rusya’nın Belgorod bölgesine gönderildi.

Haziran 2019’da Belarus Savunma Bakanlığı, Rus tank üreticisi Uralvagonzavod ile 11 adet T-72B ana muharebe tankını T-72B3 seviyesine modernize etmek için bir sözleşme imzalamıştı. Anlaşma kapsamında daha fazla tankın modernize edildiği düşünülmekte. Uralvagonzavod, Belarus ve Rusya Arasında Askeri-Teknik İşbirliğinin Geliştirilmesi Antlaşması kapsamında 2015 yılından beri Belarus Ordusu için T-72B tanklarını modernize ediyor.

T-72B3 Ana Muharebe TankıT-72B3 Ana Muharebe Tankı

T-72B3, şu anda Rus Ordusu’nda hizmet veren standart Rus yapımı T-72B serisinin geliştirilmiş halidir. T-72B3 versiyonu 2010 yılında tanıtıldı. Bu kapsamda tank, Rus ana muharebe tankının üçüncü nesli olarak kabul ediliyor. T-72B3, daha fazla ateş gücü, koruma, hareket kabiliyeti ve komuta kontrol edilebilirliği ile savaş özelliklerini önemli ölçüde geliştirdi. Geliştirilmiş zırh ve hedefleme sistemlerinin yanı sıra, T-72’nin önceki sürümlerinin tüm iyi özelliklerini korudu.

T-72B3, hafif alaşımlı bir termal manşon ve bir delik tahliye cihazı ile donatılmış 125 mm’lik 2A46M-5 düz bir topa sahip. Tank, taret tabanına ve ayrıca taretin arka duvarına monte edilmiş bir döner otomatik yükleyici ile donatılmıştır. Toplamda 38 adet mühimmat taşıyabilen otomatik yükleyiciye ek olarak 7.62 mm’lik bir PKTM makineli tüfek, ana silahın sağına eş eksenli olarak monte edilmiştir. Ek olarak taretin üstünde bir adet 12,7 mm NSV makineli tüfek monte edilmiştir.

Kaynak: DefenceTürk

Belarus’tan Rusya’ya T-72 tankı teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum