Alman F126 fırkateynlerinde OTO Melara deniz topu kullanılacak

 Alman F126 fırkateynlerinde Leonardo OTO Melera 127 milimetre baş topu kullanılacak

Damen tersanesi, Alman Donanması’nın yeni fırkateyn ailesi F126’ların baş topunu Leonardo’nun geliştirdiği OTO Melera 127/64  deniz top sistemi olarak belirledi. Alman envanterine girecek olan dört adet F126 fırkateynine ek olarak iki gemiye de opsiyonel olmak üzere OTO 127/64 entegrasyonunu içeren anlaşma Damen tersanesi ve Leonardo arasında imzalandı.

Leonardo tarafından yapılan basın açıklamasına göre, imzalanan anlaşma kapsamında silahın beka yeteneğini destekleyici faaliyetler, gemi mürettebatına sistemin gemiye entegre edilmesini ve işletilmesine dair verilecek eğitimleri de içermekte. Gemi üzerindeki Savaş Yönetim Sisteminin görev planlaması sırasında atışın başarılı olması için yaptığı hesaplamalar OTO Melera 127 milimetre baş topunu tamamen dijitalleştirilmiş, operatörü destekleyici bir sistem haline getiriyor. 127 milimetre standart mühimmat ve Güdümlü Uzun Menzilli (GLR) ve Artırılmış Menzilli Balistik (BER) mühimmatlarından oluşan Leonardo’nun Vulcano 127 milimetre mühimmatlarını kullanabilen sistem, geminin savunma yarıçapını 85 kilometreye çıkarıyor.

Yapılan anlaşmayla uzun vadeli stratejik bir ortaklık başlatan Leonardo ve Alman Donanması, halihazırda bir çok Alman platformu üzerinde beraber çalışma tecrübesine sahip. Alman Donanması, envanterindeki Baden-Württemberg sınıfı firkateynlerde F126’larda olduğu gibi OTO Melera 127/64 silah sistemini tercih etmişti. Anlaşmayla ilgili olarak beyanatta bulunan Damen tersanesi idari direktörü Hein van Ameijden, ” F126 projesi kendinden emin bir şekilde tam gaz devam etmekte. Leonardo, Alman Donanması’na yapacağımız teslimatta bizim için en iyi partnerlerden biri.” dedi.

Leonardo, Damen Tersanesi ve Hollanda Kraliyet Donanması ile donanma teknolojileri alanında uzun yıllara dayanan bütünleşik bir yapı içerisinde. Hollanda Savunma Bakanlığı da Alman Donanması gibi hava savunma ve komuta gemisi De Zeven Provinciën sınıfı firkateynlerde tercihini 127/64 OTO Melera silah sisteminden yana kullanarak fırkateynlerini Leonardo ile modernize etme hedefinde.

Leonardo OTO 127/64 LW Vulcano orta kalibreli deniz topu mühimmat besleme sitemi

Damen Tersanesi Alman donanmasına dört adet F126 sınıfı fırkateylerini Blohm-Voss ve Thales firmaları ile beraber inşa etmekte. Avrupa teklif sürecinde 2020 yılında en iyi teklifleri vererek tercih sebebi olan Damen Tersanesi,  2028 yılı ve 2031 yılları arasında 4 adet F126 fırkateyninin inşası ve 2032 yılına kadar da 2 geminin daha teslimatı konusunda Alman yetkililer ile sözleşme imzaladı. Anlaşma kapsamında gemilerin tamamının Almanya sınırları içerisindeki Kiel, Hamburg ve Wolgast tersanelerinde üretileceği belirtildi.

F126 projesi hakkında

2020 yılında, Alman Silahlı Kuvvetleri Teçhizat Ofisi, Bilgi Teknolojileri ve Kullanım Desteği Departmanı (BAAINBw) ve Damen Tersanesi arasında imzalanan anlaşmaya göre Damen Tersanesi Alman Donanması’na dört adet MKS 180 çok rollü savaş gemisi tasarımı ve üretiminin sözünü verdi. Blohm-Voss, Thales ve birçok Alman alt yükleniciyle beraber Damen liderliğinde devam eden proje geçtiğimiz Aralık ayında Firkateyn Sınıfı 126 (”F126”) olarak yeniden adlandırıldı. Silah ve komuta kontrol sistemlerine Thales ile çözüm geliştirilecek projede tasarımdan sorumlu şirket ise Damen Tersanesi’nin Hollanda şubesi olarak kararlaştırıldı. Hamburg, Wolgast ve Kiel tersanelerinde üretilecek gemilerin 2028 yılı itibariyle denize indirilmeye başlanması hedefleniyor.

Kaynak: DefenceTürk

Alman F126 fırkateynlerinde OTO Melara deniz topu kullanılacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum