Su-75 Checkmate’in ilk uçuşu 2024 yılında yapılacak

Rus Başbakan Yardımcısı Denis Manturov, Su-75 Checkmate’in ilk uçuşunun 2024 yılında yapılacağını açıkladı. 

Militarynews tarafından aktarıldığı üzere Rus Başbakan Yardımcısı Denis Manturov, Su-75 Checkmate’in ilk uçuşunun 2024 yılında yapılacağını açıkladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Manturov,

“Projenin MAKS-2021’de sunumundan bu yana, potansiyel müşterilerden geri bildirimler alındı. Maliyet optimizasyonu ve bireysel teknik çözümlerin analizi üzerinde de çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar ise rekabet gücünü ve ticari çekiciliğini önemli ölçüde artırmaya izin verdi. Ek olarak teknik riskler azaltıldı.”

dedi.

Ayrıca Manturov,

“Bu çalışmalara dayanarak, ilk uçuşun zamanlamasını düzelten değişiklikler yapıldı. Aynı zamanda modülerlik ilkesi ve modern dijital teknolojiler, bu değişiklikleri mümkün olan en kısa sürede yapmamızı sağladı. 2024’te uçuş testlerine başlamayı planlıyoruz.”

ifadelerini kullandı. Bu bağlamda Manturov, Checkmate’nin ilk prototiplerin üretimi için hazırlıkların başladığını belirtti.

Su-75 Checkmate

5.nesil savaş jeti Checkmate, Rusya Federasyonunun ABD ve Müttefik Hava Kuvvetleri ile yaptığı sözleşmelerden sipariş defterini dolduran tek motorlu bir savaş uçağı olan Amerikan F-35 savaş uçağına cevabı olarak lanse ediliyor.

Bu kapsamda uçak, Rusya’nın Su-57 ‘Felon’dan sonra üreteceği ikinci beşinci nesil savaş uçağıdır. Rostec tarafından MAKS-2021 fuarında tanıtılan uçak, bir grup dron taşıma yeteneğine sahip olacak. 7 tondan fazla yük taşıması beklenen uçak, maksimum 1.8 Mach hıza sahip olacak. Tek motorlu uçağın, 3.000 km’ye kadar uzanan bir savaş yarıçapına sahip olması bekleniyor..

Uçağın, Vietnam, Hindistan ve Afrika ülkeleri gibi müşteriler düşünülerek tasarlandığı bildiriliyor. Ocak 2022’de EurAsian Times, ABD ile 23 milyar dolarlık bir silah anlaşmasını askıya alan Birleşik Arap Emirlikleri ile Rusya’nın Checkmate savaş uçağını ortak yapabileceğini iddia etmişti. Ancak o zamandan beri Rusya’nın gerilimi ve ardından Ukrayna ile olan savaşı nedeniyle bu konuda herhangi bir güncelleme yapılmadı.

Kaynak: DefenceTürk

Su-75 Checkmate’in ilk uçuşu 2024 yılında yapılacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum