Kaplan Pençesi 2022 Tatbikatı başarıyla icra edildi

Kaplan Pençesi 2022 Tatbikatı Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarına ait birimlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kaplan Pençesi 2022 Tatbikatı Hava, Deniz ve Kara komutanlıklarına ait birimlerin katılımı ile başarıyla gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada:

“Kaplan Pençesi 2022/02 Tatbikatı; Hava Savunma Komutanlığı kontrol ve yönetiminde, Muharip Hava Kuvetleri Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi Komutanlığı sevk ve idaresinde, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Aksaz bölgesi ve Akdeniz’in uluslararası suları ve hava sahasında gerçekleştirilen tatbikatta; TSK’nın, muhtemel bir müşterek harekâtta hava sahası kontrol usul ve yöntemleri ile koordinasyon usullerinin uygulanması amaçlandı.”

ifadelerinde bulunuldu.

 

Hisar A+ ve Hisar O+ tatbikatta kullanılmıştı

Yerli ve milli imkânlar ile geliştirilen ve 2021 yılı itibarıyla envantere giren HİSAR A+ (Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi) ve HİSAR O+ (Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi) Sistemleri yetenekleri ile göz doldurmaya devam ediyor.

Türkiye’nin katmanlı hava savunmasında önemli bir adım niteliğinde, HİSAR A+ ve HİSAR O+ hava savunma füze sistemleri tüm unsurlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmişti. HİSAR O+ hava savunma sistemi Aralık 2021’de envantere giriş öncesi son kabul atışında yüksek irtifadaki yüksek hızlı hedefi imha etmişti. HİSAR O+ sistemi bütün unsurlarıyla tam kapasite Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilerek göreve başlamıştı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamaya göre HİSAR A+ ve HİSAR O+ Sistemleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından organize edilen Kara Kuvvetleri Hava Savunma Komuta Kontrol Tatbikatı’na aktif katılım sağlamıştı..

 

Hisar-A

Tatbikat kapsamında HİSAR A+ ve HİSAR O+ unsurları taktik kullanımda yeteneklerini bir kez daha ispatlayarak ülke hava savunmasında ciddi bir güç çarpanı olduğunu göstermişti. Sistemler için seri üretim faaliyetleri ile birlikte yeni yetenekler üzerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kaynak: DefenceTürk

Kaplan Pençesi 2022 Tatbikatı başarıyla icra edildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum