Birleşik Krallık’tan Type 45 muhriplerine yeni modernizasyon

Birleşik Krallık Donanması’nın Type 45 muhripleri, Balistik Füze Savunma kabiliyeti için modernizasyona girecek.

Birleşik Krallık, Type 45 muhrip filosunda önemli bir modernizasyon gerçekleştirecek. Bu bağlamda Type 45 muhripleri, gemisavar balistik füzeleri tespit edip yok edebilen bir Balistik Füze Savunma kabiliyetine sahip olacak. Bu durum Birleşik Krallık’ı bu yeteneğe sahip ilk Avrupa ülkesi konumuna getirecek.

Daha önce yalnızca Fransız ve İtalyan kara sistemlerinde kullanılan ASTER 30 Blok 1 füzesini kullanan modern savunma sistemi, füzeyi bir deniz varyantına dönüştürerek Birleşik Krallık Kuvvetleri’nin denizde gemisavar  balistik füzelerin oluşturduğu artan tehditlerle mücadele etmesine yardımcı olacak.

Type 45 Silah Yükü

Bu bağlamda DE&S, MBDA ile bu iş için, teslim edildiğinde değeri 300 milyon sterlinin üzerinde olacak ve sistem tasarımı ve yazılım mühendisliği gibi alanlarda yüksek vasıflı teknoloji rolleri de dahil olmak üzere Birleşik Krallık’ta 100’den fazla işi destekleyecek bir sözleşme imzaladı. İlk sözleşme, DE&S’deki Denizcilik Hava Savunma Sistemleri ekibi tarafından imzalandı.

Naval News tarafından da aktarıldığı üzere Type 45 filosunun savunma kapasitesinin yükseltilmesi, geçen yıl  yapılan denetimlerin bir parçası olarak Savunma Komutanlığı Belgesinde taahhüt edildi. Gemisavar balistik füzelere karşı savunma yapabilmek, muhriplerin havadan gelen tehditleri yenmesi için mevcut yeteneklerine katkıda bulunacak.

Type 45 Sensör yükü

Üç uluslu anlaşmanın imzalanması, mevcut füzelerin ASTER 30 Blok 1 standardına dönüştürülmesinin yanı sıra Sampson Çok Fonksiyonlu Radar ve Sea Viper Evolution füze sistemi programı kapsamında Sea Viper Komuta ve Kontrol Sistemi güncellemelerini içerecek olan altı geminin yükseltilmesi programının ilk resmi adımdır.

Sea Viper’ın yükseltmesi, Type 45 gemilerinin caydırıcılığını artıracak ve Kraliyet Donanmasının su üstü filosunu hem günümüzde hem de gelecekte karmaşık hava tehditlerine karşı savunmaya hazır kalmasını sağlamaya yardımcı olacak.

Kaynak: DefenceTürk

Birleşik Krallık’tan Type 45 muhriplerine yeni modernizasyon Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum