Rus Hava Kuvvetleri’ne Su-35S ve Su-57 savaş uçağı teslimatı

2022 sonuna kadar Rus Hava Kuvvetlerine yeni Su-35S ve 5. Nesil Su-57 savaş uçaklarının teslimatları gerçekleştirilmesi planlanıyor

Air Recognition tarafından aktarıldığı üzere, dördüncü sözleşme kapsamında üretilen ilk Su-35S’i 2022’de Savunma Bakanlığı’na teslim edecek. Su-57 beşinci nesil savaş uçaklarının teslimatı bu yıl da devam edecek. 2022 yılında teslim edilmesi planlanan uçaklar test edildiği bildirildi.

SU-35S

Su-35S (NATO sınıflandırmasına göre Flanker-E+), 4++ neslinin  yükseltilmiş süper manevra kabiliyetine sahip çok amaçlı bir savaş uçağıdır. Yeni bir dijital aviyonik sistem, pasif fazlı anten dizisine sahip yeni bir radara (PESA) sahiptir. Çeşitli hava-hava ve hava-yer mühimmatlarını taşıyabilen Su-35S, Su-27 ailesinin en güncel üyesidir.

Su-57

Su-57, çok amaçlı bir 5. nesil savaş uçağıdır. Tüm hava, kara ve su yüzeyi hedeflerine karşı taarruz, konuşlanma üslerinden önemli mesafelerde hava sahasını izleme; düşman karargahlarını, komuta merkezlerini ve kontrol sistemlerini çalışmaz hale getirmek için tasarlanmıştır. Su-57 Havadan havaya kısa, orta ve uzun menzilli füzeler, akıllı 250, 500 ve 1500 kg mühimmatlar dahil olmak üzere çok çeşitli güdümlü ve güdümsüz silahları taşıyabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Rus Hava Kuvvetleri’ne Su-35S ve Su-57 savaş uçağı teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum