PNS BABUR korvetinin ana tahrik sistemlerinin entegrasyonu tamamlandı

Pakistan Donanması’nın  kabiliyetlerini arttırmak amacı ile ASFAT A.Ş. yükleniciliğinde başlanılan PN MİLGEM projesinin ilk gemisi olan PNS BABUR’ün (F-280) korvetinin kuru havuzdaki Su Altı Cihaz Sistemleri ile diğer Ana Tahrik Sistemi bileşenlerinin montaj ve entegrasyon faaliyetleri tamamlandı. Gelişme Milli Savunma Bakanlığının Resmi Twitter hesabından duyuruldu:

“ASFAT A.Ş. ana yükleniciliğinde İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilmekte olan Pakistan Milgem Projesi’nin ilk gemisi PNS BABUR (F-280) korvetinin kuru havuzdaki Su Altı Cihaz Sistemleri ile diğer Ana Tahrik Sistemi bileşenlerinin montaj ve entegrasyonları tamamlandı. Projenin ikinci gemisi PN KHAIBAR (F-282)’ın ise kuru havuz donatımlarına başlandı. Proje, sözleşme takviminde gecikme olmaksızın devam ediyor.” 

Üçüncü PN MİLGEM denize indirildi

Savunma sanayinin tek kalemde gerçekleştirdiği en büyük ihracat projesine imza atan ASFAT bu anlaşma kapsamında Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne teslim edeceği üçüncü PN MİLGEM Gemisi PNS Khaibar 25 Kasım 2022’de yapılan törenle denize indirdi. Yapılan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Pakistan Başbakanı Shehbaz SHARİF, Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR, TBMM Başkanı Mustafa ŞENTOP katıldı.

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulunmuştu:

“Savunma sanayii alanındaki ortaklığımızı geliştirme konusunda gerekli müşterek iradeye sahibiz. Pakistan’la her alandaki iş birliğimizi daha da ileriye taşıyarak, bölgemizde ve dünyada örnek bir dayanışma ortaya koymayı sürdüreceğimize inanıyorum. Rabb’im yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum.

Pakistan’la savunma sanayii alanındaki ilişkilerimizi taçlandıran en önemli iş birliği projelerimiz arasında MİLGEM yer alıyor. Dördüncü ve son gemimizi de Allah’ın izniyle Pakistanlı kardeşlerimize 2025’in Şubat ayında teslim etmeyi planlıyoruz

ASFAT Genel Müdürü Esad Akgün törende yaptığı konuşmada ASFAT’ın aynı anda 7 adet deniz platformunun (PN MİLGEM ve Hisar sınıfı ADKG) inşa faaliyetlerini yürüttüğünün altını çizmişti. Denize indirme törenin ardından Açık Deniz Karakol Gemisi Projesinin Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim töreni de icra edildi.

Kaynak: DefenceTürk

PNS BABUR korvetinin ana tahrik sistemlerinin entegrasyonu tamamlandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum