Güvenlik güçlerine yerli tabanca METE teslimatı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yeni METE tabancalarının teslimatı yapıldı. Yeni teslimatı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir sosyal medya hesabından duyurdu.

Prof. Dr. İsmail Demir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Özgün Yerli Tabanca Geliştirme Projesi kapsamında üretimi süren METE tabancalarımızın teslimatlarına devam ediyoruz. Son olarak güvenlik güçlerimize çok sayıda METE tabancalarından teslim ettik.” ifadelerinde bulundu.

Özgün Yerli Tabanca Geliştirme Projesi kapsamında üretimi süren #METE tabancalarımızın teslimatlarına devam ediyoruz.

✅ Son olarak güvenlik güçlerimize çok sayıda METE tabancalarından teslim ettik.

➡️ @SarsilmazSilah➡️ @canikarms

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) May 7, 2022

Özgün Yerli Tabanca Geliştirme Projesi

Özgün Yerli Tabanca Geliştirme Projesi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personelinin silahlı hizmet etkinliğini arttıracak, uluslararası standartlarda ve teknolojik üstünlüğü bulunan, uluslararası pazarda rekabet edebilecek bir tabancanın yerli imkânlarla tasarlanması, kalifikasyonu, geliştirilmesi, üretilmesi, bakımı ve idamesi maksadıyla gerçekleştirilecek faaliyetlerle teslimatları kapsamaktadır.

Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirilen “TP9 SF METE” ve Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş. tarafından geliştirilen “SAR9 METE” özgün yerli tabancalarının başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki kullanımı yaygınlaştırılıyor. Her iki tabanca da yüksek sıcaklık testleri, zorlu çevresel koşul testleri ve düşük sıcaklık testlerini başarıyla tamamladı.

Güvenlik birimlerinin hafif ve etkin bir silaha sahip olması amacıyla üretilen 9 mm çapındaki METE tabancaları, polimer gövdeye sahiptir. Her iki model de iğne ateşleme mekanizmasına ve tek hareketli tetik mekanizması bulunuyor. Ayrıca tabancalar, 1 adet 15 ve 2 adet 18 mermi kapasiteli olmak üzere, toplam üç şarjör ile teslim ediliyor. 30000 atım ömrüyle uzun süre güvenlik güçlerine hizmet edecek METE, 750 gr ağırlığıyla da ergonomik bir kullanım imkanı sunuyor.

Kaynak: DefenceTürk

Güvenlik güçlerine yerli tabanca METE teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum