Rheinmetall yeni Lynx 120 hafif tankını tanıttı

Rheinmetall, yeni Lynx 120 mekanize ateş destek aracı geliştirdiğini duyurdu.

Rheinmetall, Lynx yeni nesil zırhlı aracı ailesinin en son üyesi olan Lynx 120 hafif tankını tanıttı. Bu araç, Lynx KF41 Zırhlı Personel Taşıyıcısının (ZPT) mekanize ateş destek varyantıdır. Lynx 120 olarak adlandırılan platform, denenmiş, test edilmiş bir taret konsepti ve kendini kanıtlamış 120 mm yivsiz topunu Lynx KF 41 şasisi üzerinde birleştirmektedir. Lynx Zırhlı Personel Taşıyıcısının (ZPT)  yeni mekanize ateş destek varyantı, kullanıcıya ateş desteği ve tanksavar yetenekleri sunmaktadır.

Lynx 120

Ölümcüllük, koruma, hareketlilik ve hayatta kalmanın dengeli bir karışımı sayesinde Lynx 120, Lynx platform kullanıcıları için gelişmiş bir savaş aracıdır. Kullanıma hazır standart komponentler, titiz mühendislik aracın ağırlığını azaltırken aynı zamanda özelleştirilebilirliğini arttırmaktadır. Araç mimarisi, basitleştirilmiş ve gelecekteki geliştirmeler için “tak-çalıştır” yeteneği sağlarken, aynı zamanda NATO standartlarına uymakta ve uyum sağlamaktadır.

Silahlı kuvvetler, geleneksel çözümlerin ve kavramların performanslarının sınırlarına ulaştığı bir dönemde yüksek teknolojili savaş sistemleri gibi gelecekteki zorluklarla başa çıkmak zorunda olduğundan, Lynx 120, rakipleri uzak tutmak için en son savunma teknolojileriyle eşleştirilmiş sahalarda maksimum öldürücülük ve ateş gücü sağlamak için tasarlanmıştır.

Lynx KF 41 modüler şasisini ve ölçeklenebilir büyük kalibreli bir taret konseptini kullanan Lynx 120, büyük bir büyüme potansiyeli ve garantili bir eşleşme kabiliyeti barındıran yüksek performanslı bir çözümdür. Rheinmetall Defense Australia, Muharebe Destek Aracı varyantı da mevcut olan Lynx Zırhlı Personel Taşıyıcısının (ZPT)  Muharebe Destek Aracı varyantını tanıtı.

Lynx 120

Lynx 120 tasarım konseptinin arkasındaki temel fikir, gerçekçi bir maliyetle makul bir zaman dilimi içerisinde lojistik avantajlarla birlikte maksimum operasyonel performans sunan bir savaş sistemi sağlamaktır.

Lynx 120 Mekanize Ateş Destek Aracı

Aracın ana silahı, Leopard 2 ana muharebe tanklarının ana silahından türetilen Rheinmetall 120 mm yivsiz topudur. Bu top, son teknoloji DM11 programlanabilir Yüksek Patlayıcılı (HE) mühimmatları ateşleyebilmektedir. Aracın ikincil silah sistemi ise, koaksiyel bir makineli tüfektir. Ayrıca, komutanın bağımsız silah istasyonunda ek olarak .50 kalibre makineli tüfek bulunmaktadır.

Otomatik hedef algılama ve izleme özelliğine sahip 360 derece kamera sistemi ile bütün operasyonel senaryolarda mürettebatın iş yükünün azaltılması hedeflenmiştir.

Özel koruma modülleri, balistik tehditlere, el yapımı patlayıcılara, patlayıcı olarak oluşturulmuş delicilere ve topçu ateşine karşı koruma sağlamakla birlikte yetersiz veya sınırlı ekipman ile hızlı bir montaja imkan sağlamaktadır. Ayrıca, Lynx 120, RPG roketatarlarına ve tanksavar füzelerine karşı etkili, halihazırda sahada kullanılan Rheinmetall Aktif Savunma Sistemi ile kolayca donatılabilmektedir. Ayrıca araç, kullanıcı talepleri doğrultusunda ek zırh paketi ve aktif koruma sistemi ile donatılabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Rheinmetall yeni Lynx 120 hafif tankını tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum