SDT’den adı açıklanmayan müşteriye elektronik kart üretimi

SDT Uzay ve Savunma Teknolojieri, adı açıklanmayan bir yurt içi müşteri ile 1 milyon 980 bin dolar tutarında sözleşme imzaladı.

SDT Uzay ve Savunma Teknolojieri Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildiride, SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri ile yurt içi bir müşteri arasında elektronik kart üretimine dair sözleşme imzalandığı açıklandı. İki taraf arasında yapılan sözleşmenin toplam değeri ise 1.98 milyon dolar. KAP üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz 14.08.2023 tarihinde yurt içi bir müşteri ile Elektronik Kart Üretimi konusunda 1.980.000 ABD Doları tutarında sözleşme imzalamıştır. Siparişe konu ürünlerin teslimatlarının; 2023 ve 2024 yılları içinde tamamlanması planlanmaktadır.”

SDT’den Pakistan’a ACMI POD ihracatı

SDT Uzay & Savunma Teknolojileri, İlk ACMI Pod ihracatını Pakistan’a gerçekleştirmişti. İhracat anlaşması Pakistan’da 15-18 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenen IDEAS 2022 Savunma Fuarı’nda imzalanmıştı. Gelişmeyi resmi LinkedIn hesabından duyuran SDT,

“İlk ACMI Pod ihracatını dost ve kardeş ülke Pakistan’a gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. SDT ACMI podu Türk pilotlarından sonra Pakistan pilotlarının da eğitimine destek sağlayacak.”

ifadelerini kullanmıştı.

ACMI Pod

SDT ACMI Sistemi, F-16 ve benzeri hava platformlarına harici pod formunda takılmakta ve pilotların hava-hava ve hava-yer muharebe eğitimlerinin ve tatbikatların etkin biçimde yürütülmesini sağlamaktadır.

SDT ACMI Sistemi, yüksek menzil ve hız özelliğine sahip RF veri linki ve bütünleşik işlemcileri sayesinde gerçek zamanlı otonom pozisyon üretimi, silah simülasyonu ve gerçek zamanlı vurdu/ vurmadı bildirimi gibi gelişmiş hava-hava ve hava-yer muharebe eğitim kabiliyetlerine sahiptir.

Sistem, görev planlama, canlı izleme, dibrifing ve analiz/değerlendirme özelliklerine sahiptir. SDT ACMI Sistemi gerçek uçuş koşullarında ve çoklu tehdit/hedef ortamında eğitim imkânı sunmaktadır. Yüksek hızlı veri linki ve modüler tasarımı ile Sistem aynı zamanda bir Canlı-Sanal- Yapısal (LVC) eğitim altyapısıdır.

Ana Özellikleri

  • Uzun menzilli ve yüksek hızlı RF veri linki
  • Yüksek sayıda katılımcı desteği
  • Kriptolu iletişim ve veri kayıt
  • Yüksek sadakat seviyeli silah ve karşı tedbir simülasyonu
  • Uçak veri yolu entegrasyonu (MILSTD-1553)
  • Otonom zaman ve konum üretimi
  • Gerçek zamanlı vurdu/vurmadı bildirimi
  • Güvenlik ikazları
  • Görev sonrası birlikte çalışabilirlik
  • 2B/3B görev planlama, canlı izleme, dibrifing ve analiz/değerlendirme

Kaynak: DefenceTürk

SDT’den adı açıklanmayan müşteriye elektronik kart üretimi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum