Pakistan Hava Kuvvetleri ilk J-10C savaş uçaklarını teslim aldı

Pakistan Hava Kuvvetleri’nin resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda Chengdu J-10C savaş uçaklarının ilk partisinin teslimatına ait görüntüler yer aldı. Videoda yer alan bilgiye göre J-10C savaş uçaklarının partisi 4 Mart 2022’de teslim edildi.

Pakistan’ın Aralık 2021’de Hindistan’ın Fransız menşeili Dassault Rafale savaş uçağı alımına bir cevap olarak 25 adedinin tedarikini doğruladığı J-10C savaş uçaklarından ilki Şubat 2022’de görücüye çıkmıştı. Uçaklar 23 Mart 2022 Pakistan Günü kutlamaları kapsamında düzenlenecek olan gösteride de yer alacak.

Chengdu J-10 savaş uçağı ailesinin en güncel üyesi olan J-10C; aviyonik, mühimmat seçenekleri ve motor konusunda AESA Radar, çift darbeli roket motorlu PL-15 uzun menzilli görüş ötesi hava-hava füzesi ve çeşitli gemisavar füzeleri kullanma kabiliyeti gibi önemli geliştirmelere sahiptir.

Teslim edilen J-10C savaş uçakları (Görsel: Pakistan Hava Kuvvetleri)

Pakistan Hava Kuvvetleri ihtiyaçlarına göre bir dizi değişikliklere de tabi tutulan J-10C savaş uçaklarının aynı zamanda WS-10B itki yönlendirmeli turbofan motorları ile donatıldığı tahmin ediliyor. Çin ile ortak geliştirilip üretilen daha hafif sınıftaki JF-17 Thunder ile kıyaslandığında daha yüksek uçuş performansı, menzil ve mühimmat yükü ile J-10C, özellikle deniz sahalarındaki daha geniş çaplı görevler için de bir tamamlayıcı olacaktır.

 

Kaynak: DefenceTürk

Pakistan Hava Kuvvetleri ilk J-10C savaş uçaklarını teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum